31-vuotiaan Ilves-puolustajan ura ohi: “Erittäin tärkeä ja pidetty pelaaja”

Niko Peltola joutuu lopettamaan jääkiekkoilijan uransa. Peltola on kärsinyt sitkeistä polvivaivoista, joiden vuoksi Ilves-puolustaja on joutunut käymään useissa eri operaatioissa.

Peltolan lopettamispäätökseen johtaneet polvivaivat saivat alkunsa kauden 2020–2021 alla harjoitusottelussa taklaustilanteessa tapahtuneesta loukkaantumisesta, joka johti kolmeen leikkausoperaatioon ja pitkään kuntoutusprosessiin. Puolustaja palasi Liiga-kaukaloihin viime maaliskuussa, mutta joutui jättämään kauden kesken neljän ottelun jälkeen. Huhtikuussa tehdyn kolmannen leikkauksen jälkeen alkoi kuntoutus ja työnteko käynnissä olevaa kautta varten.

– Loukkaantumiseni tuomat vaikeudet ja haasteet ovat olleet tiedossa pitkään, mutta halusin kuitenkin vielä kokeilla laittaa itseni kuntoon kesällä ja tehdä kaiken, minkä pystyn. Nyt voin sillä tavoin katsoa itseäni peilistä, että ei jäänyt mitään jossiteltavaa sen puolesta. Kaikki kivet ja kannot käännettiin peliuran jatkamiseksi, mutta kun lääkärit näkivät, että polvi ei tule enää kuntoon, ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hyväksyä tilanne, toteaa 31-vuotias Peltola.

Huittisissa vuonna 1990 syntynyt Lauttakylän Lujan kasvatti pelasi uransa alkuvuosina Ässissä ja Sportissa ennen siirtymistään Ilvekseen, jonka riveissä hän aloitti Liiga-uransa pelaten tamperelaisten riveissä vuosina 2010–2013.

Peltola pelasi yhden uransa parhaimmista ja tehokkaimmista kausista Ilvekseen palattuaan. Lainasopimus Ässistä Ilvekseen kauden 2018-19 lopussa poiki pidemmän sopimuksen seuraavalla kaudelle, jolloin syntyivät uran ennätystehot 5+25=30.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kiittää Peltolaa tämän tekemästä työstä seuran hyväksi.

– Niko Peltola on ollut todella tärkeä osa joukkuettamme ja erittäin pidetty henkilö sen sisällä. Niko pelasi elämänsä parasta kiekkoa ennen loukkaantumistaan, ja hänestä huokui itsevarmuus sekä halu osallistua peliin sen jokaisella osa-alueella joukkueen etu edellä ajatellen. Pelivuosien päättyminen loukkaantumisesta aiheutuviin vaivoihin tuntuu erittäin harmilliselta. Koko organisaatiomme puolesta kiitän Nikoa Ilveksen eteen erinomaisesti tehdystä työstä, sanoo Koskela.

Tällä kaudella ”Bono” veti Ilves-paidan ylleen yhdessätoista Liiga-ottelussa, joista viimeiseksi jäi 15. lokakuuta 2021 Hakametsän jäähallissa pelattu 5–2-voittoon päättynyt Ilves-Jukurit.

– Oli tietysti hienoa päästä vielä pelaamaan yleisön eteen tällä kaudella, mutta toisena puolena asiassa oli se, etten polvivaivojen myötä pystynyt enää tarjoamaan kentällä sellaista panosta kuin olisin halunnut. Kyllä lopettaminen silti harmittaa, sillä olihan tämä toinen Ilves-jaksoni urani ylivoimaisesti hienointa aikaa.