Haluatko säästää sähkölaskussa? Tee sähkön kilpailutus!

Lähes jokainen meistä käyttää päivittäin sähköä, mutta moniko ajattelee päivittäin kulutetun sähkön hintaa?

Moni meistä ei edes vaivaudu miettimään, voisiko sähkössä säästää. Tämän takia sähkö on usein kalleinta sähköyhtiön vanhoille asiakkaille. Sähkön kilpailutus vie aikaa vain muutaman minuutin ja tällä pienellä työllä voi säästää vuosittain jopa yli sata euroa.

Miten sähkön kilpailutus tehdään?

Nykypäivänä sähkön kilpailutus on helpompaa kuin koskaan, HelppoHinta.fi -palvelu kilpailuttaa parhaat sähkösopimukset muutamassa minuutissa. Syötät vain asuntosi neliömäärän, asukkaat ja lämmitystavan, ja HelppoHinta-laskuri arvioi vuosikulutuksesi ja suosittelee sen mukaan halvinta sähköntoimittajaa jokaiselle erityyppiselle sopimukselle, haluat sitten toistaiseksi voimassa olevan tai määräaikaisen sopimuksen.

Sähkön kilpailutusta ei siis tarvitse tehdä siten, että otat itse yhteyttä jokaiseen sähköyhtiöön. Keskimäärin sähkön kilpailutus HelppoHinnan kautta vie aikaa vain reilun 5 minuuttia. Jos huomioidaan säästöt, tällä nopealla työllä saattaa säästää äkkiä satoja euroja tulevien vuosien aikana.

Sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin

Sähköyhtiöt tarjoavat jatkuvasti loistavia tarjouksia uusille asiakkaille, usein vanhat kuitenkin unohdetaan ja heidän sähkön hinta on huomattavasti kalliimpaa kuin uusilla asiakkailla. Sähköyhtiöt monesti luottavat siihen, että sähkön hinnan kilpailutus nähdään vaikeana ja työläänä prosessina, jota harva jaksaa alkaa edes ajatella, saati tehdä.

HelppoHinta.fi tekee kilpailutuksen niin nopeaksi, että voit kilpailuttaa halutessasi sähkön hinnan, vaikka joka päivä. Kilpailuttamalla sähkösopimus usein voi saavuttaa varsinkin alkuun merkittäviä säästöjä. Sähköyhtiöillä saattaa myös olla välillä käynnissä kampanjoita, jolloin sähköä saa halvemmalla. Tällaisten kampanjasopimusten solmiminen säästää monesti sähkön hinnassa. Sen vuoksi sähkön hintaa kannattaakin kilpailuttaa usein, mieluusti jopa muutaman kerran vuodessa!

Onko sähkön kilpailutus helppoa?

Sähkön kilpailutus on helppoa eikä se sido sinua mihinkään. Voit aina tehdä kilpailutuksen ja vasta sitten päättää, haluatko vaihtaa sähköyhtiötä. Sähköyhtiöt hoitavat puolestasi myös kaikki tylsät paperityöt. Itse kilpailutus tosiaankin vie aikaa nykypäivänä vain muutaman minuutin.

Entä katkeaako kodistani sähköt hetkellisesti? Ei katkea, sähköyhtiön vaihtaminen on vaivatonta, eikä kotoa katkea sähköt hetkeksikään. Ainut ero minkä tulet huomaamaan, on se, että sähkölaskut tulevat jatkossa eri sähköyhtiöltä, ja pikkuisen pienempänä.

HelppoHinta on turvallinen palvelu

Helppohinta tekee puolestasi sähkön kilpailutuksen, mutta sopimuksen teet suoraan sähköyhtiön, et Helppohinnan kanssa. HelppoHinta siis hoitaa puolestasi vain tylsän ja pitkäveteisen osuuden, tehden sen nopeaksi, helpoksi ja vaivattomaksi.

Helppohinta tarvitsee sähkösopimuksen solmimista varten joitakin perustietoja. Tietoja käsitellään turvallisesti ja luottamuksellisesti, vain sähkösopimuksen solmimista varten.

Valitse joustava sähkösopimus, jos haluat kilpailuttaa sähkön usein

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on usein kalliimpi kuin määräaikainen, mutta sen merkittävimpiä etuja on se, että tämän tyyppisen sähkösopimuksen voi kilpailuttaa niin usein kuin haluaa. Toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta voi myös helposti muuttaa vaikkapa silloin, kun haluat lisätä katollesi aurinkopaneeleita ja tiedät, että tulevaisuudessa oma sähkönkulutuksesi tulee laskemaan.

Esimerkiksi pienellä budjetilla elävä opiskelija saattaa tarkkailla sähkösopimusten hintoja joka kuukausi ja säästää merkittävästi rahaa. Tämä ei onnistu, jos olet lukittautunut muutamaksi vuodeksi määräaikaiseen sähkösopimukseen. Määräaikainen sopimus onkin sen vuoksi monelle huono idea, kun parempiin tarjouksiin ei voi tarttua heti.

Paljonko sähkön kilpailuttaminen keskimäärin säästää rahaa?

Säästöt riippuvat huomattavasti siitä, kuinka paljon kotitaloudessa käytetään sähköä ja minkälainen on nykyinen sähkösopimuksesi. Kilpailuttamalla saavuttamasi säästöt myöskin kertaantuvat joka sähkölaskun myötä; mitä aiemmin kilpailutat, sen enemmän säästät.

HelppoHinnan käyttäjät säästävät vuodessa keskimäärin jopa 106€ kilpailuttamalla sähkösopimuksen. Kun ajatellaan, että kyseessä on vain muutaman minuutin työ, on sähkösopimusten kilpailuttaminen varsin järkevää ajan käyttöä!