HIFK vei kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen – Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola: “Viimeisen erän kaltaista taistelua pitää nähdä joka pelissä “

Tapparan valmennusjohto joutui tosissaan pyörittelemään kirvesrintojen kokoonpanoa uusiksi ennen HIFK-ottelua. Tyler Morley toipui pelikuntoon mutta Kristian Tanus ja kapteeni Otto Rauhala joutuivat jäämään sivuun illan kamppailusta. Myös puolustuksessa oli aukkoja kun Santtu Kinnunen huilasi vielä torstain kamppailun ja Casimir Jürgensin pelikuntoon toipuminen on edelleen arvoitus. Lisäksi sivussa olivat pitkäaikaispotilaat Jukka Peltola ja Otso Rantakari.

HIFK sai otteluun todellisen salama-alun, kun Jere Innala nousi vastahyökkäykseen ja syötti Olli Palolalle maalin eteen, josta entinen kirvesrinta laittoi kiekon ohi Tapparan maalia vartioineen Christian Heljangon. Maali syntyi ajassa 1.39. HIFK jatkoi vahvaa peliä mutta erän edetessä myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan.

Tappara nousi toisessa erässä tasoihin ajassa 35.07, kun Anton Levtchi pääsi herkuttelemaan kiekon ohi HIFK-maalivahti Michael Garteigin. Syöttöpisteen Levtchin maaliin sai Patrik Virta. Toisen erän loppu ja kolmas erä oli kovaa ja tasaista kamppailua mutta enempää maaleja ei nähty. Myös jatkoaika pelattiin ilman ratkaisua, vaikka Tappara pääsi aloittamaan sen ylivoimalla.

Voittomaalikilpailussa HIFK:n Eetu Koivistoinen ja Olli Palola onnistuivat maalinteossa, Tapparasta puolestaan ainut onnistuja oli Kyle Platzer, joten kaksi pistettä matkasivat Helsinkiin ja kotijoukkue joutuu tyytymään yhteen pisteeseen.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkolan mukaan peli oli kaksijakoinen ja siitä myöskin jäi kaksijakoiset tunnelmat (toim. Pauli Jokinen):