Ilvekselle kaksi pistettä voittolaukauskilpailun jälkeen – ratkaisun iskenyt Lester Lancaster luottaa laukaukseensa

Siipirikkoinen Ilves kohtasi keskiviikkoillassa HIFK:n viimeistä kertaa Hakametsän jäähallissa. Jouko Myrrän valmennusryhmä joutui rukkaamaan kotijoukkueen kokoonpanoa uuteen uskoon ennen ottelua, kun luottohyökkääjät Eemeli Suomi ja Antti Saarela putosivat pois joukkueen vahvuudesta viime viikonlopun otteluiden jälkeen. Heidän lisäkseen kokoonpanosta puuttuivat pitkäaikaispotilaat Santeri Airola ja Marek Langhamer sekä hyökkääjät Balázs Sebök ja Santeri Virtanen joiden tilannetta seurataan päivä kerrallaan.

Ensimmäisessä erässä ainoastaan kotijoukkue onnistui maaliteossa, kun viime viikoloppuna kauden avausmaalinsa iskenyt Matias Mäntykivi osui jälleen. Erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa lukemin 1-0.

Toisessa erässä HIFK:n Otto Paajanen toi vieraat tasoihin ohjattuaan polviltaan puolustaja Yohann Auvitun vedon sisään. Toisen syöttöpisteen maaliin sai Kasper Kotkansalo. Vieraiden tasoituksesta ei ehtinyt kulua kahtakaan minuuttia, kun Ilveksen Joonas Oden pääsi rokottamaan Kotkansalon pahasta virheestä ja vei kotijoukkueen johtoon lukemin 2-1. Maalin syöttäjät olivat Tuomas Salmela ja ensimmäistä otteluaan Ilveksessä pelannut tšekkihankinta Dominik Mašin.

Kolmannessa erässä vieraat nousivat jälleen rinnalle, kun Miro Väänänen pääsi ohjaamaan Johan Motinin viivavedon ohi Ilves-maalia vartioineen Vadim Zherenkon. Kun varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, lukemissa 2-2 mentiin jatkoajalle.

Jatkoajalla lähimmäksi maalintekoa pääsi Ilves mutta HIFK-vahti Halonen torjui kanadalaishyökkääjä Nicholas Baptisten maalintekoyrityksen. Koska jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua, edessä oli voittomaalikilpailu. Myöskään siinä ei maaleilla herkuteltu, sillä Ilves-puolustaja Lester Lancaster oli ainut joka sai kiekon maaliin. Näin ollen kaksi pistettä jäi Tampereelle ja Ilves nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

Ratkaisun iskeneen Lancasterin mietteet heti ottelun päätyttyä (toim. Valtteri Kujansuu):

Ilveksen pelit jatkuvat lauantaina kun kotihallissa vastaan asettuu KalPa. Ottelu alkaa klo 17.00 ja Kiakkoradion ennakkotunti käynnistyy tuntia aiemmin.