Ilvekselle selvä voitto Ässistä – Jouko Myrrä: ”Joukkueen leveys ja maalinteon tehokkuus olivat plusmerkkisiä juttuja”

Kuva: Timo Koistinen

Perjantain Ilves-Ässät -kamppailussa oli mielenkiintoiset lähtökohdat, sillä ottelu oli Nokia-areenan ensimmäinen peli ilman yleisöä koronarajoitusten vuoksi. Oman lisämausteensa iltaan toi se, että Ässät ovat päässeet hyvään vireeseen entisen Ilves-valmentaja Karri Kiven johdolla, sillä porilaiset lähtivät otteluun viiden ottelun voittoputkessa.

Ilves sai erinomaisen alun peliin, kun kiekko oli jo vajaan kolmen minuutin jälkeen Ässien maalissa. Joonas Oden nousi vauhdilla maalin kulmalle ja syötti takaviistoon Antti Saarelalle käytännössä avopaikkaan ja Saarela ei erehtynyt. Ilves onnistui toistamiseen reilun kuuden minuutin pelin jälkeen, kun Panu Mieho laukoi paraatipaikalta kohti Ässien maalia ja kiekko otti kimmokkeen Aleksi Elorinteestä, eikä porilaisten maalia vartioinut venäläisvahti Konstantin Volkov voinut mitään. Maalin jälkeen Karri Kivi otti aikalisän ja yritti herätellä vierasjoukkuetta. Peli jatkui kuitenkin Ilveksen komennossa mutta tästä huolimatta vieraat pääsivät kaventamaan reilut neljä minuuttia ennen erän loppua. Maalintekijänä Derek Barach Lenni Killisen ja Olli Vainion syötöistä. Ässien kavennuksesta ei tosin ehtinyt kulua kuin noin minuutti, kun Ilves pääsi jälleen kahden maalin karkumatkalle Matias Mäntykiven viimeisteltyä kotijoukkueen kolmannen maalin. Mäntykiven maaliin syöttöpisteet saivat Santeri Virtanen ja Eemeli Suomi. Ensimmäisessä erässä ei nähty enempää maaleja, joten erätauolle siirryttiin lukemissa 3-1.

Toisessa erässä Ässät pääsivät paremmin haastamaan kotijoukkuetta ja työnteko palkittiin reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen, kun Leevi Viitala toi vieraat toistamiseen maalin päähän. Porilaisten riemu oli kuitenkin jälleen lyhytikäistä, kun Ilves-puolustaja Les Lancaster pääsi iskemään kotijoukkueen neljännen maalin tarkalla rannelaukauksella erän puolivälin jälkeen. Toiselle erätauolle siirryttiin Ilveksen johtolukemissa 4-2.

Kolmas erä oli varsin tarkkaa puolustamista molemmilta eikä Ässät päässeet virittämään kunnon takaa-ajoa. Lopulta Ilveksen Santeri Virtanen ratkaisi ottelun reilut kaksi minuuttia ennen päätössummeria ja näin olleen pisteet jäivät Tampereelle lukemin 5-2.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilves ja Ässät taistelevat sarjapisteistä uudemman kerran heti huomenna lauantaina. Ottelu Isomäen jäähallissa alkaa jo klo 15.30 ja Kiakkoradion ennakkotunnelmiin pääsee virittäytymään klo 14.30 alkaen.