Ilvekselle täydet kolme pistettä Pelicansin kustannuksella – valmentaja Pasi Saarisen mukaan kotijoukkue luotti siihen, että ottelun kova tempo kääntää pelin Ilvekselle

Ilves sai lauantai-iltapäivänä vastaansa Lahden Pelicansin, joka oli palannut päivää aikasemmin tositoimiin joukkueen koronakaranteenin jälkeen. Iltapäivällä klo 15 alkanut ottelu alkoi tasaväkisissä merkeissä ja molemmilla oli omat paikkansa avausmaalin tekemiseen mutta verkko heilui ensimmäisen kerran vasta erän lopulla. Reilu minuutti ennen taukosummeria Liigan maalipörssiä johtava Jiri Smejkal iski kiekon etukulmasta ohi Ilveksen maalia vartioineen Marek Langhamerin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-1.

Toisessa erässä Ilves pääsi entistäkin paremmin peliin mukaan ja oli kuskin paikalla. Petri Kontiolalla oli viiden minuutin pelin jälkeen melkeinpä avoin maali edessään mutta lahtelaisten maali pysyi vielä koskemattomattomana. Pari minuuttia Kontiolan tilanteen jälkeen Ilves viimein onnistui, kun Nick Baptiste toi kotijoukkueen tasoihin. Vaikka Ilves hallitsi peliä, seuraavan maalin teki Pelicans, kun vajaat kolme minuuttia ennen erän loppua Lukas Jasek viimeisteli Pelicansin toisen maalin. Pian tämän jälkeen vieraat ehtivät juhlia jo kolmattakin osumaa, mutta maali hylättiin ja Alex Haatanen sai tilanteesta jäähyn Langhamerin estämisestä. Ilves onnistui viimein ylivoimalla kun 39 sekuntia ennen erän päätöstä Kontiola niittasi Les Lancasterin ja Eemeli Suomen esityöstä kiekon Pelicansin maalin perukoille. Näin ollen kahden erän jälkeen tilanne oli tasan 2-2.

Ilves jatkoi vahvaa peliään myös kolmannessa erässä ja parin minuutin jälkeen Panu Mieho kilauttikin lahtelaisten maalin ylärimaa. Kotijoukkueen johtomaali, ja ottelun voittomaaliksi jäänyt osuma, nähtiin lopulta ajassa 47.57 kun hienoa peliä pelannut Baptiste onnistui toistamiseen. Kanadalaisen maali oli myöskin Ilveksen illan toinen ylivoimamaali. Samalla Baptisten kuluvan kauden maalimäärä nousi 12:een. Pelicans yritti vielä kiriä rinnalle ja otti lopussa myös maalivahdin pois, mutta useamman yrittäjän jälkeen lopulta Matias Mäntykivi viimeisteli tyhjään maaliin loppulukemat 4-2.

Ilveksen valmentaja Pasi Saarinen jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilveksen pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina 17.1. kun se saa Oulun Kärpät vieraakseen Nokia-areenaan. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 16 ja itse ottelu klo 17.