Ilvekselle täysi pistepotti Hakametsän viimeisestä paikallispelistä – Jouko Myrrä: ”Pienten marginaalien peli”

Hakametsän jäähalli oli historian viimeisessä paikallispelissä loppuunmyyty.

Loppuunmyyty Hakametsä sai todistaa huikeaa ja vauhdikasta kiekkotrilleriä perjantai-illassa kun Ilves ja Tappara kohtasivat viimeistä kertaa ennen siirtymistä uudelle Tampereen Kannen areenalle.

Ilves sai otteluun vauhdikkaan startin, kun ajassa 1.59 Joona Ikonen pääsi iskemään kiekon Tapparan maalin kattoon Matias Mäntykiven ja Eetu Päkkilän syötöistä. Erän edetessä myös Tapparalla oli paikkansa mutta tulostaululle asti se ei päässyt. Ilves sen sijaan onnistui toistamiseen maalinteossa ajassa 15.12 kun kotijoukkueen tehopuolustaja Lester Lancaster iski kiekon suoraan Mäntykiven voittaman aloituksen jälkeen ohi Tapparan maalia vartioineen Christian Heljangon. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Ilveksen johdossa 2-0.

Toisessa erässä Ilves jatkoi väkevää peliään mutta vain onni sekä Heljangon loistotorjunnat estivät lisämaalien syntymisen. Tappara selvitti alivoiman, mutta tasaviisikoin toinen erä oli täysin Ilveksen hallintaa.

Kolmanteen erään Tappara tiivisti peluutustaan kolmeen ketjuun ja ajassa 44.38 Petteri Puhakka iski kirvesrinnoille tärkeän kavennuksen Joni Tuulolan ja Kristian Kuuselan syötöistä. Tappara ei kuitenkaan saanut kunnon kiriä aikaan aivan lopun pyöritystä lukuunottamatta. Näin ollen Ilves nappaa täyden pistepotin historian viimeisestä Hakametsän jäähallissa pelatusta paikallispelistä.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä kehui ottelun jälkeen erityisesti Matias Mäntykiven johtamaa ketjua sekä Ilves-maalia vartioinutta Vadim Zherenkoa (toim. Pauli Jokinen):

Joukkueet ikuistettiin yhteiseen ryhmäkuvaan ennen ottelun alkua.