Ilvekselle upea voitto KalPasta – Jouko Myrrä: ”Luistelutyön ja aktiivisen kiekottoman pelin kautta löytyi hyvä puolustuspeli sekä myös hyvä kiekollinen peli”

Tampereella saatiin hyviä uutisia, kun Sebök Balazs ja Santeri Virtanen palasivat lauantaina Ilveksen kokoonpanoon joukkueen saadessa vieraita Kuopiosta. KalPa oli ottelun alussa täysin vastaantulija kun Ilves tuli otteluun erittäin väkevästi. Avausmaali syntyikin reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Matias Mäntykivi iski kotijoukkueen johtoon Santeri Virtasen ja Miro Nallin syötöistä. Vierasjoukkue nousi kuitenkin rinnalle ajassa 11.51, kun KalPan Oliver Kapanen teki uransa ensimmäisen liigamaalin läpiajotilanteesta. Ilves siirtyi kuitenkin jälleen johtoon pari minuuttia myöhemmin kun Nicholas Baptiste pääsi iskemään kiekon lähietäisyydeltä KalPan maaliin. Lukemissa 2-1 mentiin myöskin ensimmäiselle erätauolle.

Ilves jatkoi toisessa erässä kovaa painostusta mutta myös KalPa alkoi saada paremmin pelistä kiinni. Kokonaisuudessaan erä oli kuitenkin varsin Ilves-merkkinen, vaikka maaleja ei nähtykään. Erän lopulla nähtiin tunteita kuumentanut tilanne kun KalPan Joona Riekkinen survoi Santeri Virtasen selästä päin laitaa. Ilveksen valmentaja Jouko Myrrä kommentoi tilannetta tiukkaan sävyyn Kiakkoradion haastattelussa heti erän päätyttyä.

Kotijoukkue painoi vahvasti päälle myös kolmannessa erässä. Ajassa 47.04 ykkösketju onnistui ryöstämään kiekon ja tilanteen päätteeksi Petri Kontiola pääsi uittamaan oman paluukiekkonsa KalPan maaliin. Kuusi minuuttia edellisestä ja Ilveksen Joonas Oden onnistui siirtämään KalPa-vahdin torjuman kiekon maaliin. Ajassa 56:59 Ilveksen pelatessa alivoimaa, Panu Mieho karkasi läpiajoon ja niittasi jo kotijoukkueen viidennen maalin. Kuopiolaiset saivat vielä lohtua reilu minuutti ennen päätössummeria, kun Henri Knuutinen viimeisteli loppulukemat 5-1.

Ilves-valmentaja Jouko Myrrä oli luonnollisesti tyytyväinen mies ottelun jälkeen (toim. Valtteri Kujansuu):