Ilvekselle viides perättäinen voitto – valmentaja Pasi Saarinen: “Jäähymäärä teki pelistä vaikean”

Ilves sai väkevän alun illan otteluun Lappeenrannassa, kun puolustaja Aleksi Elorinne iski kiekon SaiPa-maalin yläkulmaan vain vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Syöttöpisteen Elorinteen maaliin sai kovassa syysvireessä oleva Matias Mäntykivi. Ensimmäisessä erässä ei enempää maaleja nähty vaikka molemmilla oli vielä muutamat hyvät maalipaikat.

Toisessa erässä Ilves sortui jäähyilyyn mutta tästä huolimatta kotijoukkue onnistui maalinteossa vain kertaalleen, kun taas tamperelaiset tekivät kaksi maalia. Ensin ajassa 27.09 Eetu Päkkilä vei Ilveksen kahden maalin karkumatkalle kovalla rannelaukauksellaan. Vajaat 10 minuuttia myöhemmin kotijoukkue puolestaan onnistui ensimmäistä kertaa maalinteossa kun Ilves pelasi kahden miehen alivoimalla. SaiPan avausmaalin laukoi Nuutti Viitasalo. Ilves teki vielä erän loppuun todellisen pukukoppiosuman, kun Panu Mieho sai kiekon suoraan aloituksesta lapaansa ja iski sen SaiPan maaliin kolmannen kerran tänä iltana. Toiselle erätauolle siirryttiin vierasjohdossa lukemin 1-3.

Ilveksellä oli kolmannessa erässä muutamakin paikka niitata lopullinen ratkaisu ottelulle mutta kiekko saatiin maaliin vasta kun SaiPa otti maalivahdin pois pari minuuttia ennen loppua. Maalintekijänä oli Eemeli Suomi. SaiPa sai vielä 19 sekuntia ennen loppua kiekon ohi liigadebytantti Roope Taposen, kun Kalle Maalahti osui Ville Vainikaisen ja Valtteri Lipiäisen syötöistä.

Voitto oli Ilvekselle jo viides peräkkäinen. Valmentaja Pasi Saarinen oli kuitenkin ottelun jälkeen kaksijakoisissa tunnelmissa joukkueen suuresta jäähymäärästä johtuen (toim. Mikko Aaltonen):

Ilves pelaa seuraavan kerran perjantaina kun ohjelmassa on Hakametsän jäähallin historian viimeinen paikallisottelu Tapparaa vastaan. Ottelu on loppunmyyty.