Ilvekselle voitto maalitalkoissa HIFK:ta vastaan – Jouko Myrrä: ”Hyvän joukkueen merkki että pystyy tällaisia kireitä pelejä kääntään voitoksi”

Ilves julkisti eilen lauantaina kanadalaishyökkääjä Colton Beckin ja tšekkipuolustaja Daniel Gazdan sopimukset, ja molemmat hankinnat olivat mukana kokoonpanossa jo laskiaissunnuntain iltapäiväottelussa HIFK:ta vastaan.

Ottelun alussa huippupaikat olivat vähissä mutta vajaan kahdeksan minuutin pelin jälkeen perjantaina Tapparan verkkoon kaksi maalia iskenyt Joonas Oden karkasi läpi ja pääsi lyömään HIFK-maalia vartioineen Michael Garteigin torjuman irtokiekon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin vieraat tulivat rinnalle kun Eetu Koivistoinen ohjasi Johan Motinin lähettämän viivavedon ohi Ilves-vahti Marek Langhamerin. Ajassa 14.45 puolestaan Ilves osui seuraavan kerran, kun Nicholas Baptiste ohjasi Les Lancasterin laukauksen helsinkiläisten verkkoon. Baptisten maali oli kanadalaishyökkääjän kauden 17. ja syntyi ylivoimalla.

Toisen erän alussa Ilves menetti hieman otetta ja HIFK onnistui ajoittain myllyttämään oikein kunnolla peliä Ilves-päädyssä. Kotijoukkue kuitenkin iski vastahyökkäyksestä ajassa 28.37, kun Joni Ikonen laukoi ja Jeremi Wehmas niittasi Garteigin torjuman irtokiekon maaliin. Tästä vain kolme minuuttia myöhemmin Ilveksen vastahyökkäys oli jälleen myrkkyä HIFK:lle. Ensimmäistä otteluaan Ilveksessä pelannut Colton Beck sai avauspisteensä kun hän tarjoili upean syötön maanmiehelleen Baptistelle, joka veivasi kiekon maaliin. HIFK tuli kuitenkin minuuttia myöhemmin jälleen kahden maalin päähän kun Jere Innala viimeisteli kauden 15. maalinsa. Tilanne oli kahden erän jälkeen 4-2.

Kolmannen erän alussa vieraat lisäsivät jälleen painetta ja työ palkittiin reilun kolmen minuutin jälkeen, kun aiemmin tällä viikolla JYPistä HIFK:n riveihin siirtynyt Reid Gardiner pääsi iskemään kiekon maaliin Jere Innalan syötöstä. Maalin jälkeen HIFK jatkoi painostustaan mutta seuraavana tulostaululle pääsi kuitenkin Ilves, kun Matias Mäntykivi rokotti Joonas Lyytisen virheen jälkeen. Pari minuuttia ennen päätössummeria Eetu Päkkilä sinetöi vielä loppulukemat 6-3 tyhjään maaliin ja näin ollen Ilves nappasi täydet kolme pistettä.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilveksen pelit jatkuvat tiistaina kun se saa Nokia-areenassa vastaansa Vaasan Sportin. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 17.30 ja itse ottelu klo 18.30.