Ilves hankki venäläishyökkääjän KHL:stä

Ilves on tehnyt venäläishyökkääjä Ivan Nikolishinin, 25, kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen. KHL-seura Amur Habarovskista saapuva Nikolishin liittyy Ilveksen joukkueeseen lähipäivinä, kerrotaan Ilveksen verkkosivuilla.

Nikolishin on toisen polven kiekkoilija, jonka isä pelasi NHL:ssä useassa seurassa. Hän on pelannut tämän ja kolmen edellisen kauden aikana KHL:ssä Severstal Tšerepovetsin, Kunlun Red Starin ja Amur Habarovskin joukkueissa yhteensä 127 runkosarjaottelua tehoilla 19+31=50. Tällä kaudella hyökkääjä merkkautti Amur Habarovskin riveissä 39 KHL-ottelussa tehot 8+11=19.

Venäjän ja Kiinan ohella Nikolishin omaa pelikokemusta Yhdysvalloista ja Kanadasta, joissa hän pelasi WHL-juniorisarjassa Everett Silvertipsin ja Red Deer Rebelsin joukkueissa kausina 2013–2016.

– Olemme kartoittaneet joukkueemme pelitapaan sopivaa vahvistusta ja uskomme nyt löytäneemme etsimämme pelaajan. Ivan Nikolishin omaa luontaiset ominaisuudet hyökkäyspeliin ja pystyy tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia. Hänen pelaamisensa pohjautuu taitoon, tempoon ja luonteeseen. Hän on erinomainen ylivoimapelaaja, joka viihtyy sekä keskushyökkääjänä että laitahyökkääjänä, kommentoi Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela seuran nettisivuilla.

175-senttinen, 80-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova Nikolishin esiintyy Ilveksessä pelinumerolla 21. Hyökkääjä liittyy joukkueen riveihin lähipäivinä.

– Ivan on heti täydessä pelikunnossa ja todella motivoitunut liittymään joukkueeseemme. Hän puhuu erinomaista englantia ja tulee omaksumaan joukkueemme toimintatavat nopeasti. Olemme erittäin iloisia, että saamme hänet Ilvekseen, sanoo Koskela.