Ilves kaatoi Kärpät jämäkän esityksen päätteeksi – Jouko Myrrä: “Toinen ja kolmas erä olivat hyvä esitys koko joukkueelta”

Vierasjoukkue Kärpät sai hyvän startin otteluun ja siirtyi jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen johtoon. Maalintekijänä Arttu Hyry Ville Koivusen syötöstä. Ilves tuli kuitenkin tasoihin vain muutama minuutti Kärppien avausmaalin jälkeen, kun oululaisten maalivahti Joel Blomqvist pompotti Simon Johanssonin laukauksen maaliin. Syöttöpisteet Panu Mieholle ja Nicholas Baptistelle. Ilves pääsi ensimmäisessä erässä pelaamaan vielä kaksi ylivoimaa mutta lisämaaleja ei syntynyt.

Toisessa erässä Ilves jouti heti alkuun alivoimalle mutta kesti sen ja Joona Ikonen pääsee jopa puolittaiseen läpiajoon. Maalia ei tästä vielä syntynyt mutta hetken päästä Panu Mieho riisti kiekon ja vapautti Nicholas Baptisten läpiajoon eikä kanadalaishyökkääjä erehdy vaan iski kiekon verkon perukoille. Ajassa 35.51 kapteeni Eemeli Suomi lisäsi Ilveksen johtoa Matias Mäntykiven esityön jälkeen. Lukemissa 3-1 lähdettiin myöskin toiselle erätauolle.

Kolmannessa erässä myös Kärpät sai otetta pelistä mutta Ilves puolusti hyvin, viimeisenä lukkonaan erinomaisesti pelannut maalivahti Roope Taponen. Vieraat yrittivät kavennusta lopussa myös ilman maalivahtia mutta ilman tulosta. Myöskään Ilves ei osunut tyhjiin joten lopputulokseksi jäi 3-1 Ilveksen voitto.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä jälkipeleissä (toim. Pauli Jokinen):

Ilves pelaa viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa perjantaina 17. joulukuuta, kun se matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi.