Ilves kaatoi Kärpät jatkoerässä ja eteni välieriin – voittomaalin iskenyt Petri Kontiola: “Painettiin joka jätkä tänään niin paljon hommia kun vaan irti lähti”

Ilveksen ja Kärppien välinen puolivälieräsarja sai huikean päätöksen kun ratkaisua jouduttiin hakemaan seitsemännessäkin pelissä jatkoerästä. Kotijoukkueen sankariksi nousi Petri Kontiola joka iski läpiajosta kiekon ohi Kärppien maalivahti Joel Blomqvistin ajassa 71.59. Esityön ratkaisumaaliin tekivät Miro Nalli ja Simon Johansson.

Varsinaisella peliajalla ei nähty kuin kaksi maalia. Kärpät meni avauserässä jo vajaan kolmen minuutin pelin jälkeen johtoon Arttu Hyryn toimesta. Ilveksen tasoitusta saatiin odottaa toisen erän lopulle kun Henrik Haapala viimeisteli kotijoukkueen avausmaalin ylivoimalla Panu Miehon ja Eemeli Suomen syötöistä. Varsinainen peliaika päättyi siis lukemin 1-1. Jatkoerässä tulleen voiton myötä Ilves eteni välieriin ensimmäistä kertaa 21 vuoteen. Vastaansa se saa HIFK:n puolivälierissä kaataneen TPS:n.

Petri Kontiola jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Tomi Iso-Mustajärvi jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilves ja TPS kohtaavat välieräsarjan avausottelussa lauantaina 9. huhtikuuta. Nokia-areenassa pelattava kamppailu alkaa klo 17 ja Kiakkoradion ennakkotunti käynnistyy klo 16 taajuudella 89,0MHz ja osoitteessa kiakkoradio.fi/ilves.