Ilves kampesi voiton Rauman Lukosta – Jouko Myrrä: “Joukkueelta löytyi luonnetta ja Ilves-sydäntä”

Kuva: Timo Koistinen

Ennen Ilves-Lukko -ottelun alkua kotijoukkue juhlisti seitsemää uutta Ilves Hockey Legends-julkistusta, kun kunnian saivat Risto Lindroos, Erkki Koiso, Pertti Kaukinen, Pirkko Arjanmaa, Anne Haanpää, Yrjö Hakala ja Timo Peltomaa.

Itse ottelu sai vauhdikkaan alun ja viiden minuutin pelin jälkeen Lukko onnistui saamaan kiekon jo Ilves-maalin tolppaan. Ensimmäisessä erässä nähtiin myöskin Ilveksen ylivoimaa, joka oli edelleen yhtä tehotonta kuin viime kierroksilla. Erän puolivälissä vieraiden Vili Saarijärvi puolestaan pääsi kilauttamaan tolppaa. Ottelun avausmaalin teki kuitenkin Ilves kun puolustaja Aleksi Elorinne pääsi laukomaan vapaasti B-pisteen tuntumasta kiekon tarkasti Lukko-maalin perukoille. Elorinteen maaliin syöttöpisteet saivat Joonas Oden ja Dominik Masin. Ensimmäisestä maalista ehti kulua vain vajaat neljä minuuttia kun kotijoukkue osui jälleen. Tällä kertaa maalintekijänä oli Simon Johansson, joka sivalsi kiekon siniviivan tuntumasta ohi Lassi Lehtisen. Hienon esityön maaliin teki Nicholas Baptiste. Pari minuuttia myöhemmin tulostaululla oli jo lukemat 3-0 kun Lukon Lassi Lehtinen imuroi erikoisten vaiheiden jälkeen Jarkko Parikan laukoman kiekon maaliin. Lehtinen torjui mailallaan Parikan laukauksen ja torjunnasta kiekko lensi päätypleksiin, josta se kimposi takaisin maalin eteen ja upposi Lukko-vahti Lehtisen varusteista sisään. Tämän jälkeen Lehtinen siirtyi vaihtoon ja Samuel Jukuri asettui Lukon tolppien väliin.

Toisessa erässä Ilves selvästä nosti jalkaa kaasulta ja Lukko käytti tämän hyväkseen. Peli oli varsin sekavaa ja Lukko loi hyviä paikkoja mutta maalirautoja lähemmäksi raumalaiset eivät päässeet.

Kolmannen erän alussa Antti Saarela karkasi alivoimalla läpi, upotti kiekon Lukko-maaliin ja vei Ilveksen jo neljän maalin karkumatkalle. Lukko kuitenkin pääsi mukaan otteluun kahdella maalilla kolmannen erän puolivälissä. Maalintekijöinä Anrei Hakulinen ja Matthew Abt. Tämän lähemmäksi raumalaiset eivät kuitenkaan päässeet ja Ilves pääsi maajoukkuetauolle kolmen pisteen voiton siivittelemänä. Lopputulos 4-2.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli syystäkin tyytyväinen ottelun jälkeen (toim. Pauli Jokinen):