Ilves nousi kolmen maalin takamatkalta tasoihin, nappasi voiton jatkoajalla ja nousi sarjakärkeen

Ilves ja Ässät kohtasivat lauantai-iltapäivänä toistamiseen alle vuorokausi edellisen ottelun jälkeen. Perjantain ottelu päättyi Ilveksen voittoon lukemin 5-2.

Molemmat saivat otteluun hyvän alun mutta Ilveksen Dominik Masinin jäähyn myötä ote siirtyi kotijoukkueelle. Tamperelaisten maalia vartioinut Vadim Zherenko torjui usemman upean torjunnan porilaisten ylivoiman aikana mutta aivan jäähyn päätteeksi Ässien Lenni Killinen laukoi pienestä kulmasta maalia kohti ja kiekko löysi lopulta tiensä ohi Zherenkon. Ässät takoivat tämän jälkeen lyhyeen aikaan vielä kaksi maalia, kun ensin onnistui Nikolas Matinpalo ja vain minuutti edellisestä Derek Barach. Ensimmäiselle erätauolle mentiin lukemissa 3-0.

Toisessa erässä Ilves pääsi takaisin peliin kiinni ja otti myös ottelun hallintaa itselleen. Tamperelaiset saivat lopulta kuparisen rikki erän puolivälin jälkeen kun kiekko kimposi maalin edestä Eemeli Suomen kautta ohi Ässien maalivahdin Konstantin Volkovin. Suomen maaliin syöttöpisteet saivat Matias Mäntykivi ja Jarkko Parikka. Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty joten erätauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa 3-1.

Kolmannessa erässä Ilves heitti kunnon kirivaihteen päälle ja erän puolivälissä kaivattu kavennus näki päivänvalon, kun Joonas Oden pääsi iskemään irtokiekon Ässien verkkoon. Eikä tässä ollut vielä kaikki, nimittäin Simon Johansson toi tamperelaiset tasoihin vain yhdeksän sekuntia ennen päätössummeria. Näin ollen edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika alkoi vauhdikkaasti kun minuutin pelin jälkeen Santeri Virtanen karkasi läpiajoon mutta voittomaalia ei syntynyt. Ratkaisua saatiin odottaa aina jatkoajan viimeiselle minuutille asti, kun Joonas Oden teki itselleen tilaa ja tälläsi kiekon porilaisten maalin takakulmaan. Näin ollen Ilves nappasi ottelusta kaksi pistettä ja Ässät joutuivat tyytymään yhteen pisteeseen. Voiton myötä Ilves siirtyi Liigan kärkipaikalle.

Marko Ojanen jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):