Ilves oli tehokas ja tyly isäntä HPK:ta vastaan – Jouko Myrrän mukaan usean pelaajan onnistumiset ruokkivat peruspelaamista

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen, mutta ainoastaan kotijoukkue onnistui maalinteossa. Ensin Ilveksen ruotsalaispuolustaja Leo Lööf tyylitteli rystyllä Ilveksen johtoon reilun neljän minuutin pelin jälkeen. Erän lopulla puolestaan Jarkko Parikka niittasi maskin takaa kiekon pitkän HPK:n painostuksen jälkeen vieraiden verkkoon ja erätauolle lähdettiin Ilveksen johdossa 2-0.

Toisessa erässä ensin Nicholas Baptiste painoi irtokiekon sisään ajassa 26.10 ja noin viittä minuuttia myöhemmin kapteeni Eemeli Suomi laukoi Lester Lancasterin syötöstä Ilveksen jo neljän maalin karkumatkalle. Ajassa 36.57 HPK kavensi, kun kokenut puolustaja ja ex-Ilves Arto Laatikainen onnistui ohittamaan erinomaisesti pelanneen Marek Langhamerin.

Kolmannessa erässä Ilves löi naulan arkkuun erän puolivälin jälkeen, kun Joona Ikonen teki kotijoukkueen viidennen maalin ylivoimalla. Ja vain vajaata paria minuuttia myöhemmin Nicholas Baptiste viimeisteli illan toisen maalinsa ja näin ollen loppulukemat olivat 6-1.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä jälkipeleissä: