Ilves pieksi Kärpät ja nousi jälleen Liigan piikkipaikalle – Jouko Myrrä: “Tasapainoinen esitys hyökkäys- ja puolustussuuntaan”

Maanantain ainoassa liigaottelussa Ilves sai Nokia-areenassa vastaansa Oulun Kärpät. Lauri Mikkolan luotsaama oululaisjoukkue on viime vuosina ollut vaikea vastus Ilvekselle, mutta tällä kertaa tamperelaiset lähtivät metsästämään jo neljättä peräkkäistä voittoa Kärpistä.

Ilves sai vauhdikkaan alun otteluun, kun se pääsi pelaamaan ylivoimaa jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Hyvästä pyörityksestä huolimatta kotijoukkue ei kuitenkaan saanut kiekkoa Stanislav Galimovin vartioimaan maaliin. Myöhemmin erän aikana omat paikkansa avausmaaliin oli mm. Antti Saarelalla, Panu Mieholla sekä Nick Baptistella. Erätauolle siirryttiin kuitenkin lukemissa 0-0.

Toisessa erässä Ilves pääsi pelaamaan pariinkin otteeseen ylivoimaa mutta maalihanat pysyivät kiinni, sillä Kärppien maalilla Galimovilla tuntui olevan ilta jolloin kaikki onnistuu. Myös vierailla oli omat paikkansa avata maalitili mutta Ilveksen venäläisvahti Vadim Žerenko torjui oululaisten yritykset.

Ilves tuli vahvasti myös kolmanteen erään ja viimein ajassa 47.55 Juuso Pulli pääsi siirtämään kotijoukkueen johtoon Petri Kontiolan ja Balázs Sebőkin esityön jälkeen. Avausmaalin myötä ketsuppipullo avautui, nimittäin jo pari minuuttia myöhemmin Ilves teki illan toisen maalinsa kun Baptiste karkasi jälleen läpiajoon ja onnistui tällä kertaa laukomaan kiekon ranteella ohi Galimovin. Ja kun vauhtiin päästiin niin ajassa 52.04 Ilves-kapteeni Eemeli Suomi vei kotijoukkueen jo kolmen maalin karkumatkalle Joona Ikosen maalille ajon jälkeen. Tämä riitti Galimoville ja Joel Blomqvist tuli hänen tilalleen Kärppien tolppien väliin. Ilves iski vielä kerran vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria, kun aiemmin kaksi syöttöä tarjoillut Sebők viimeisteli ylivoimalla ottelun loppulukemat 4-0.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilveksen pelaa seuraavan ottelunsa lauantaina 17.1. kun se matkustaa Lahteen Pelicansin vieraaksi. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 13 ja itse ottelu klo 14.