Intohimoinen lätkäfani pääsi unelmiensa pestiin kotikisojen vapaaehtoisena – tottuneelta somettajalta luonnistuvat niin sähäkät otteluraportit kuin Leijonien pelaajahaastattelutkin

Mitä musaa Leijonien pukukopissa kuunnellaan?  Kuka on joukkueen hassuttelija? Onko Jukka Jalonen ankara? Mikä joukkue on pahin vastus? Millä luodaan hyvä tsemppi ennen ottelua? Mikä on parasta kotiyleisön edessä pelaamisessa? Miten rakennetaan hyvä yhteishenki? Mitä tehdään erätauoilla kopissa?

Muun muassa tällaisia Leijona-fanien lähettämiä kysymyksiä orivesiläislähtöinen Nina Lindstedt pääsi taannoin Leijonilta mediatilaisuudessa kysymään.

Jääkiekon MM-kisoista somettava Nina Lindstedt on jo pitkään somettanut eri kanavilla myös koiransa Topin elämästä. Kaksikolla on valtava määrä seuraajia. Pari vuotta sitten Topi the Dog voitti vuoden tamperelainen -äänestyksessä pääministeri Sanna Marinin. Nyt Topi toivoo Suomelle voittoa lätkän MM-kotikisoista. Kuva: Fiona Tulonen

Vastaajina olivat muun muassa sellaiset nimet kuin Jussit Olkinuora ja Pesonen, Hannes Björninen, Jeret Innala ja Sallinen, Saku Mäenalanen, Ville Pokka ja niin edelleen.

Lindstedt ei kuitenkaan ole vaihtanut alaa, vaan kuten Orivedelläkin, hän työskentelee edelleen pankkialalla. Päätyönsä ohessa hän toimii jääkiekon MM-kotikisojen ajan vapaaehtoisena Suomen jääkiekkoliiton viestintätiimissä.

– Olen osana sosiaalisen median tiimiä eli tuotan sisältöä sosiaaliseen mediaan. Pelaajahaastatteluihin valitsin pelaajilta kysyttäväksi seuraajien Instagramissa esittämiä kysymyksiä. Lisäksi kuvasin itse nämä haastattelut, jotka näkyivät Instagramin stooreissa.

Nopeaa reagointia pelitapahtumiin

Takana on tähän mennessä kolme työvuoroa, ja ainakin viisi vielä varmasti tiedossa.

Mediatilaisuuden lisäksi hän on päässyt kahteen Suomen peliin tekemään otteluseurantaa someen.

Vapaaehtoisena jääkiekon MM-kisoista somettava Nina Lindstedt on intohimoinen lätkäfani ja Ilves-kannattaja, joten hän olisi joka tapauksessa tullut pelipäivinä uudelle areenalle. Nyt yhdistyvät huvi ja hyöty. Kuva: Nina Lindstedt

Lindstedt kertoo, että otteluseuranta pohjautuu ammattilaisten valokuvamateriaaleihin.

– Valmis valokuvamateriaali on hyödyksi, sillä otteluseuranta on hektistä, ja tilanteisiin on reagoitava nopeasti. Ei ole pitkää aikaa harkita, mitä kirjoittaa.

– Meille osoitetaan tietynlaisia toimeksiantoja, joihin tehdään monipuolisesti erilaista sisältöä. Yksin ei kuitenkaan ole mistään vastuussa, vaan jokainen hoitaa omaa palasta kokonaisuudesta.

Pohja Topi the Dogin somessa

Omia sometaitojaan Nina Lindstedt on harjaannuttanut jo vuosikaudet eritoten koiransa Topin sometileillä. Suuriin seuraajamääriinkin Lindstedt on tottunut, sillä Topi the Dogilla on esimerkiksi Instagramissa 172 000 seuraajaa.

– Vaikka meidät on MM-kisoissa perehdytetty tehtäviimme, on osaaminen tehtävään oltava valmiina.

Lindstedt alkoi haaveilla vapaaehtoisena toimimisesta havahduttuaan aikoinaan siihen, että kisat järjestetään hänen nykyisessä kotikaupungissaan Tampereella.

– Kun vapaaehtoisia alettiin hakea, laitoin hakemuksen sisään. Tosi kiva, että pääsin ensisijaiseen valintaani.

Uuden oppimista ja itsensä haastamista

Nina Lindstedt tekee someen muun muassa otteluseurantaa Suomen jääkiekkoliiton viestintätiimissä. Kuva: Nina Lindstedt

Nina Lindstedt iloitsee, että on päässyt tekemään somea nyt eri näkövinkkelistä kuin aiemmin.

– On ollut kiva päästä näkemään ja tekemään somea organisaation näkökulmasta, sillä oma someni on vapaampaa eikä niin suunnitelmallista tai harkittua, mutta totta kai kaikesta, mitä olen tähän mennessä tehnyt, on ollut valtavasti hyötyä tässä hommassa.

Jo pelkästään uuden areenan kotikisoihin pääseminen on mahtijuttu, varsinkin kun Ilves-fani suhtautuu jääkiekkoon muutenkin intohimoisesti.

– Makeeta olla tällaisessa mukana, päästä kurkistamaan kulisseihin ja aistimaan kisatunnelmaa. Vaikka työvuorot sijoittuvatkin aina työajan jälkeen iltoihin ja viikonloppuihin, olisin areenalla joka tapauksessa. Tässä yhdistyvät harrastus ja se, että pystyy olemaan hyödyksi, Lindstedt hehkuttaa.

Jo tähän mennessä kokemus on tuntunut niin hienolta, ettei hän usko kokemuksen jäävän ensimmäiseksi tapahtumaksi vapaaehtoisena.

– Tämän tehtävän kautta pääsee lisäksi haastamaan itseään ja omia taitojaan sekä tapaamaan uusia ihmisiä.

Kirjoittaja: Heli Rahkonen