Kesällä monen menot kasvavat

Kesä on hyvää aikaa uuden kodin etsintään tai kodin remontoimiseen

Suomessa vuodenajat vaikuttavat hyvin paljon, mitä milloinkin tehdään. Talviaikaan esimerkiksi mökkikauppa on huomattavasti hiljaisempaa kuin kesällä. Myös kodin ulkoremontit siirretään suosiolla kesäaikaan. Kesään kasaantuukin näin ollen paljon odotuksia, toiveita ja tekemistä, joiden toteuttaminen vaatii joko säästöjä tai ulkopuolista rahoitusta.

Esimerkiksi pikavippi tai pikalaina on hyvä rahoitusratkaisu pienemmissä remontointikohteissa, kun lainaa tarvitsee nopeasti muutaman tuhannen euron verran. Vaikka osalla saattaa olla säästössä rahaa juuri tulevaa remonttia varten, harvoin kuitenkaan on osannut säästää ennakkoon koko summaa, mitä remonttikuluihin lopulta menee. Kun remonttiin ottaa sopivan suuruisen lainan pystyy kulut jakamaan järkevästi pidemmälle aikavälille ja erilaisia kodin tai mökin kunnostamiseen tarvittavia hankintoja voi tehdä juuri silloin kun niitä tarvitsee eikä remontti jää ainakaan rahasta kiinni.

Miten kartuttaa lomakassaa?

Ellei tänä vuonna ole suunnitelmissa mitään suurempaa remonttia tai asunnon etsintää, pystyy pienemmät reissut maksamaan omasta pussista, kunhan muistaa varautua hetkellisesti kasvaviin menoihin.

Kokosimme tähän muutamia vinkkejä, joilla saat kesän kulutuksen pysymään kurissa ja saamaan säästöä kesälomakassaa varten.

1.       Ruokaan kuluu lomalla todella paljon rahaa varsinkin, jos perheessä on kouluikäisiä lapsia.

Laadi kauppalista hyvissä ajoin ennen kauppaan lähtöä. Käytä hyödyksesi edellisen viikon kauppalista tekemällä siihen muutokset. Näin saat viikon ruokiin vaihtelua, mutta sinun ei tarvitse miettiä jokaista raaka-ainetta erikseen. Kesällä kannattaa suosia kauden kasviksia yhdessä grilliruokien kanssa.

Suunnittelemalla ruokaostokset etukäteen ei kaupan hyllyjen kohdalla sorru niin helposti ylimääräisiin heräteostoksiin. Varmistat myös, että jokaiselle päivälle on ainakin yksi lämmin ruoka, mikä vähentää turhaa napostelua ja kaupassa useampaan otteeseen käymistä.

2.       Lomalla on aikaa liittymien ja lainojen kilpailuttamiseen.

Arjen pyörittäminen vaatii niin paljon energiaa ja aikaa ettei silloin jaksa edes ajatella, maksaako liikaa puhelinliittymästä, lainoista tai sähköstä.

Kesälomalla on hyvin aikaa tällaisten asioiden hoitamiseen. Toki loman ensimmäiset päivät kannattaa käyttää rentoutumiseen ja perheen kanssa yhdessäoloon, mutta jossain vaiheessa lomaa jo mielellään avaa läppärin tai kännykän. Samalla kun tulee selailtua netistä uutisia tai some-kanavia, voi hyvinkin vilkaista missä hinnoissa puhelinliittymät tällä hetkellä liikkuvat. Samalla istumalla voi myös nopeasti täyttää maksuttoman lainahakemuksen, mikä välitetään kilpailutettavaksi kymmenille pankeille ja rahoitusyhtiölle.

Lainan kilpailuttamisen avulla pystyy jopa saman päivän aikana selvittämään, mikä on tällä hetkellä vakuudettomien lainojen korkotaso ja sen, mikä pankki pystyy tarjoamaan sinulle lainaa edullisimmalla korolla. Kilpailuttamalla lainat voi saada huomattavaa säästöä lainan kuluihin ja korkoon.

3.       Älä osta kaikkea uutena – kierrä lomalla kirpputoreilla

Lomalla on mukava kierrellä erilaisia kirpputoreilla. Samalla kun käyt kyseisissä paikoissa, mieti tulevaa syksyä ja talviaikaa. Osta käytettynä mahdollisimman paljon myös sellaista, mitä et juuri nyt tarvitse, mutta tiedät että tavaralle on myöhemmin käyttöä. Tällaisia ovat muun muassa lasten luistimet, sukset, kesä- ja talvivaatteet sekä erilaiset harrastusvälineet. Mitä enemmän pystyt ostamaan käytettynä, sen vähemmän sinun tarvitsee ostaa mitään uutena kalliimmalla hinnalla.