KooKoo nollasi siipirikkoisen Ilveksen – Pasi Saarinen: “Alku ei mennyt niinkuin suunniteltiin mutta moraali ja taisteluilme kesti loppuun asti”

Kuva: Timo Koistinen

Ilveksen kokoonpanossa kävi jälleen ennen keskiviikon KooKoo-ottelua melkoinen pyöremyrsky. Tiistain TPS-ottelun jälkeen rivistä putosi neljä runkopelaajaa: hyökkääjät Petri Kontiola, Nicholas Baptiste, Joni Ikonen ja Matias Mäntykivi.

Kotijoukkue KooKoo otti heti alussa ohjakset ja jo puolentoista minuutin pelin jälkeen kiekko oli Ilveksen maalissa erikoisten vaiheiden jälkeen. Tamperelaisillekin erittäin tuttu Teemu Rautiainen laukoi maalin takaa kiekon Vadim Zherenkon jalkojen kautta maaliin. Ensimmäinen erä jatkui kotijoukkueen komennossa ja viisi minuuttia ennen erätaukoa KooKoon Radek Koblizek siirsi kiekon käytännössä tyhjään maaliin takatolpalta Kim Strömbergin ja Petteri Nikkilän esityön jälkeen. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin KooKoon komennossa 2-0.

Toisessa erässä Ilves esitti piristymisen merkkejä mutta viimeistely ontui ja joukkueen otteista puuttui suoraviivaisuus. Ilvekselle tarjoutui erän puolivälin jälkeen hieno tilaisuus kaventaa ottelu kun KooKoolle tuomittiin kaksi jäähyä yhtä aikaa, mutta KooKoon alivoima kesti eikä Ilves saanut aikaiseksi yhtäkään vaarallista laukausta.

Myös kolmannessa erässä Ilvekselle tarjottiin useampikin mahdollisuus avata maalitili ylivoimalla mutta näennäisestä pyörityksestä huolimatta vaarallisia laukauksia ei juurikaan saatu ja jälkipolville ei jäänyt kerrottavaa. Ilves yritti lopussa kiriä ilman maalivahtia mutta KooKoon Heikki Liedes kaunisteli loppulukemat viisi sekuntia ennen päätössummeria tyhjään maaliin. Lopputulos Kouvolasta 3-0.

Ilveksen valmentaja Pasi Saarinen jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilveksen pelit jatkuvat perjantaina kun se saa Nokia-areenassa vastaansa Tapparan. Kyseessä on kauden viides paikalliskamppailu. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 17.30 ja itse ottelu klo 18.30.