KooKoolle voitto jatkoajalla – Ilveksen Jouko Myrrä: ”Tehokkaammalla ylivoimapelillä kolme pistettä olisi ollut mahdollista”

Kuva: Timo Koistinen

Ilveksen ja KooKoon välillä pelattiin torstai-iltana Liigan kärkikamppailu, kun ennen ottelua kotijoukkue Ilves oli sarjataulukossa sijalla kolme ja kouvolalaiset sijalla kaksi. Joukkueet lähtivät illan kamppailuun varsin erilaisista lähtökohdista, sillä KooKoo pelasi viimeksi viime viikon perjantaina kun taas Ilveksellä oli alla tiukka kamppailu eiliseltä Jyväskylässä.

Vieraat saivat otteluun hyvän startin kun ajassa 3:33 Kärpissä kautensa aloittanut Radek Koblizek pääsi lyömään kiekon takakulmalta maaliin ohi toista peliään Ilveksessä pelanneen Roope Taposen. Tšekkihyökkääjän maaliin syöttöpisteet saivat Kim Strömberg ja Heikki Liedes. Maalin jälkeen KooKoo jatkoi hyviä otteitaan mutta myös kotijoukkue pääsi erän edetessä paremmin mukaan peliin. Tulostaululle asti Ilves ei kuitenkaan päässyt ja erätauolle siirryttiin vierasjohdossa 0-1.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli omat hyvät maalintekopaikkansa. Ilves pääsi pelaamaan myös pari ylivoimaa mutta viime otteluista tuttu virsi jatkui ja tehoja ei vain syntynyt.

Kolmannessa erässä myös kotijoukkue viimein onnistui maaliteossa, kun Antti Saarela ja Panu Mieho tarjoilivat ja Petri Kontiola viimeisteli. Ilveksen tasoitus syntyi ajassa 43:22. Maalin jälkeen Ilves onnistui parantamaan otteitaan mutta hieman ennen erän puoliväliä tamperelaisyleisölle tuttu Joose Antonen täräytti upealla rannelaukauksella vieraat jälleen johtoon. Ilves kipusi kuitenkin tasoihin vielä noin kaksi minuuttia ennen päätössummeria Joni Ikosen hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Ikosen tasoitukseen syöttöpisteet saivat Jarkko Parikka ja Antti Saarela. Lisämaaleja ei syntynyt, joten tasalukemissa 2-2 lähdettiin kohti jatkoaikaa.

Jatkoaikaa ei ehditty pelata kuin vajaa minuutti kun Ilves sai jäähyn vaihtovirheen johdosta. Jäähy ehti juuri tulla päätökseen kun Antonen iski jälleen kiekon Ilves-maalin perukoille ja ratkaisi ottelun. Ilves joutui siis tyytymään yhteen pisteeseen. KooKoo nousi voittonsa myötä Liigan kärkeen ohi TPS:n.

Tappiosta huolimatta Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä oli tyytyväinen kotijoukkueen taisteluun ja peli-ilmeeseen mutta jäi kuitenkin kaipaamaan tehokkuutta erityisesti ylivoimalissä (toim. Pauli Jokinen):

Ilves pelaa seuraavan kerran lauantaina kun se saa Rauman Lukon vastaansa Hakametsän jäähallissa. Ottelu alkaa klo 17.00 ja Kiakkoradion ennakkotunti klo 16.00.