Lainojen vertaileminen kannattaa

Usein haluamme asioita, joihin säästömme eivät juuri sillä hetkellä riitä. Uusi auto, huoneiden remontoiminen käytännöllisemmäksi tai nopeampi tietokone helpottaisivat elämää. Ne ovat kuitenkin kalliita hankintoja, jotka vaativat jonkin verran ylimääräistä rahaa. Hankintoja voi tehdä tietysti säästöillä, jos sellaisia on kertynyt. Toisaalta koko säästötilin tyhjentäminen ei välttämättä ole järkevää, koska olisi hyvä, että rahaa säästyisi myös pahan päivän varalle. Tällaisessa tilanteessa apuun voi ottaa vakuudettoman lainan.

Lainan ottaminen ei ole automaattisesti paha asia, ja usein se onkin ainoa keino rahoittaa kalliimmat hankinnat. Lainoja kannattaa kuitenkin aina ensin vertailla. Vertaileminen on nykyään todella helppoa lainavertailupalveluiden ansiosta, joten voit säästää pienellä vaivalla merkittäviä summia rahaa. Lainat kannattaa kilpailuttaa riippumatta siitä, minkä kokoista lainaa olet hakemassa, Olit sitten ostamassa uutta sänkyä, mökkiä, autoa tai vaikkapa remontoimassa kotiasi, kannattaa lainoja vertailla ennen lainasopimuksen tekemistä. Luotoissa on isot erot ja esimerkiksi korkokulut vaihtelevat paljon eri luotonantajien välillä. Kilpailuttamalla voit säästää huomattavan summan rahaa.

Myös olemassa olevat lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisesti. Kilpailuttamisen voi tehdä esimerkiksi kerran vuodessa. Sillä tavalla voit varmistua siitä, että lainasi ovat aina mahdollisimman edullisia. Jos sinulla on useita lainoja, kannattaa ne yhdistää yhdeksi lainaksi. Näin saat yleensä pienemmät kuukausittaiset lainanhoitokustannukset sekä edullisemman koron, kun lyhennät vain yhtä lainaa.

Lainahakemusta ei tarvitse lähettää erikseen jokaiseen pankkiin ja rahoituslaitokseen, vaan voit vertailla lainat helposti yhdellä ilmaisella hakemuksella lainavertailu-palvelussa. Nordic Bank kilpailuttaa puolestasi 27 pankkia ja rahoituslaitosta. Saat yhdellä ilmaisella hakemuksella kattavan kuvan lainamarkkinoista. Nordic Bankin palvelu on sujuva ja nopea. Käyttämällä lainavertailupalvelua säästät sekä aikaa että rahaa.

Mikä on vakuudeton laina?

Vakuudeton laina on pieni tai pienehkö laina, jota varten hakijalla ei tarvitse olla takaajia tai vakuuksia. Vakaat palkka- tai eläketulot toimivat eräänlaisena vakuutena. Vakuudettoman lainan saa nostettua tilille yleensä nopeasti. Nordic Bankin kautta saat sen yhden työpäivän kuluessa. Jos kyseessä on pikalaina, voit saada rahat jopa parissa tunnissa. Näistä syistä vakuudettomat lainat ovat suosittuja.

Luotonantaja ei määrää vakuudettoman lainan käyttökohdetta. Hakija voi käyttää rahat ihan mihin itse haluaa. Meidän kauttamme voit hakea lainaa 500–70 000 euroa. Meidän avullamme pystyt toteuttamaan sekä pieniä että isompiakin haaveita. Usein lainarahat käytetään kodin remontoimiseen ja sisustamiseen, lomamatkaan, auton korjaamiseen tai kodinkoneiden ostamiseen. Erittäin yleistä on myös käyttää rahat kulutusluottojen yhdistämiseen.

Jos tarvitset pienehkön määrän ylimääräistä rahaa todella nopeasti, pikalaina voi olla hyvä vaihtoehto. Pikalaina on vakuudeton kulutusluotto, jonka voit saada tilillesi muutamassa tunnissa. Se voi olla hyvä apu sellaisessa tilanteessa, kun rahantarve iskee yllättäen ja ylimääräistä rahaa tarvitaan mahdollisimman pian. Esimerkiksi jääkaapin tai auton hajoaminen ovat asioita, joihin pitäisi puuttua mahdollisimman pian. Vaikka olisikin saanut säästettyä puskurirahastoa yllätysten varalle, ei tilillä välttämättä sillä hetkellä ole riittävästi rahaa, eikä säästötiliä välttämättä ole kannattavaakaan tyhjentää täysin. Silloin voi ottaa avuksi pikalainan. Sen voi saada tilille jo muutamassa tunnissa, joten sinun ei tarvitse olla kauaa ilman toimivaa jääkaappia. Voit päästä ostamaan uutta jo samana päivänä lainahakemuksen tekemisestä!

Kuka voi saada vakuudettoman lainan?

Vakuudettoman lainan voi saada täysi-ikäinen, jolla on puhtaat luottotiedot ja säännölliset, riittävän suuret tulot. Hakijalta ei vaadita takaajia eikä omaisuutta lainan vakuudeksi. Voit tehdä lainahakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla, vaikka et olisi täysin varma, täytätkö lainaehdot. Välitämme hakemuksen 27 pankille ja rahoituslaitokselle.

Jos olet tekemässä hankintoja yhdessä toisen henkilön kanssa, teidän kannattaa hakea lainaa yhdessä. Yhteishakijan kanssa voit saada isomman lainasumman ja matalamman koron. Ja pienempi korko tarkoittaa tietysti säästöä! Jos siis olette esimerkiksi yhdessä puolisosi kanssa ostamassa autoa tai remontoimassa kotianne, kannattaa lainahakemus tehdä molempien nimellä.

Yleisimmät syyt, joiden vuoksi lainahakemus hylätään

Lainoja ei valitettavasti voida myöntää aivan kaikille. Vaikka kyseessä onkin vakuudeton laina, lainanantajilla on kuitenkin joitakin vaatimuksia hakijoille. Yleisimmät syyt, joiden vuoksi lainaa ei myönnetä, ovat maksuhäiriömerkintä, liian pienet tai epäsäännölliset tulot ja puutteellisesti täytetty lainahakemus.

Laskut tulee aina pyrkiä maksamaan ajallaan. Muutama unohdus ei vielä vaikuta mihinkään, mutta jos unohtelu on jatkuvaa, ei luottoluokitusta enää voi pitää kovin hyvänä. Kun olet huolellinen omien raha-asioidesi kanssa, lainanantajat voivat paremmin luottaa siihen, että maksat myös lainat takaisin sovitusti.

Vakaat tulot ovat yksi tärkeimmistä lainan saamisen ehdoista. Kun sinulla on säännölliset palkka- tai eläketulot, pystyt todennäköisesti maksamaan lainan lyhennykset ongelmitta joka kuukausi. Jos tulosi ovat kovin pienet tai epäsäännölliset tai velkaa on jo paljon suhteessa tuloihin, uutta lainaa ei välttämättä myönnetä.

Lainahakemus tulee täyttää huolellisesti. Virheelliset tai puutteelliset tiedot hakemuksessa voivat johtaa kielteiseen lainapäätökseen. Kirjoita siis kaikki tietosi hakemukseen tarkasti. Esimerkiksi kaikki olemassa olevat lainat tulee kirjoittaa hakemukseen.

Nordic Bank auttaa sinua löytämään edullisen lainan

Suomalainen lainavertailupalvelu Nordic Bank kilpailuttaa jopa 27 eri pankkia ja rahoituslaitosta. Nordic Bankin avulla saat kattavan kuvan Suomen lainamarkkinoista ja voit löytää edullisen, juuri sinulle sopivan lainan. Meidän kauttamme voit hakea lainaa vakuudettomasti 500 eurosta 70 000 euroon asti.

Voit saada lainaa, jos olet täysi-ikäinen ja sinulla on vakaat palkka- tai eläketulot sekä puhtaat luottotiedot. Laina-aika on tavallisesti 1–15 vuotta. Pienen pikalainan laina-aika voi olla alle vuoden mittainen. Lainan hakeminen ei sido sinua mihinkään. Tarjoukset tulevat sähköpostiisi. Voit rauhassa täyttää lainahakemuksen, vertailla saamiasi tarjouksia ja valita itsellesi sopivan vaihtoehdon.

Lainojen kilpailutus Nordic Bankin kautta on helppoa ja nopeaa. Ja mikä parasta, se on myös ilmaista! Saat ensimmäiset lainatarjoukset sähköpostiisi muutamissa minuuteissa. Kun olet valinnut sopivan tarjouksen, voit allekirjoittaa sopimuksen verkkopankkitunnuksillasi. Saat lainasumman tilillesi nopeasti, yhden työpäivän kuluessa. Pienemmän pikalainan voit saada nostettua tilillesi jopa saman päivän aikana.