Matias Mäntykivi niittasi Ilvekselle voiton Tapparasta kuusi sekuntia ennen päätössummeria – kuuntele valmentajien kommentit pelin jälkeen

Ilves sai kauden viidenteen paikalliskamppailuun neljä miestä takaisin sairastuvalta. Keskiviikon vierasottelusta puuttuneet Petri Kontiola, Nicholas Baptiste, Matias Mäntykivi ja Joni Ikonen olivat jälleen joukkueen vahvuudessa. Tapparalta puolestaan Jukka Peltola oli pudonnut kokoonpanosta ja hänen tilalleen pelaavaan ryhmään oli noussut Sami Moilanen. Lisäksi Tappara tiedotti aivan paikalliskamppailun alla, että puolustaja Otso Rantakarin sopimus on purettu.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja molemmilla oli omat maalipaikkansa. Seitsemän peliminuutin kohdalla Tapparalle tuomittiin rangaistuslaukaus kun Ilveksen Jeremi Wehmas kamppasi Kyle Platzerin maalintekotilanteessa. Keskiympyrään asettui viime aikoina rangaistuslaukauksissa tehokkaana häärännyt Petteri Puhakka mutta Ilveksen maalia vartioinut Marek Langhamer torjui Puhakan rannelaukauksen. Ajassa 13.35 nähtiin illan avausmaali kun Eemeli Suomi antoi upean pitkän Joonas Odenille, mutta KooKoosta täksi kaudeksi Ilvekseen siirtynyt hyökkääjä ei kiekkoa maaliin saanut. Oden sai kuitenkin siirrettyä kiekon Matias Mäntykivelle, joka pääsi siirtämään kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Maali oli Mäntykivelle kauden kymmenes. Avauserässä ei enempää maaleja nähty joten erätauolle siirryttiin Ilveksen johdossa 1-0.

Toista erää ehti kulua vajaat viisi minuuttia kun Ilveksen kakkosketju osui jälleen. Simon Johansson syötti vastahyökkäyksen päätteeksi Joonas Odenille avopaikan ja tällä kertaa Oden ei epäonnistunut. Ilveksen maalista ei ehtinyt kuitenkaan kulua kuin reilut pari minuuttia kun Tapparakin viimein onnistui. Mikael Seppälä laukoi siniviivalta ja Waltteri Merelä ohjasi kiekon ohi Langhamerin. Kyseessä oli Merelän 18. maali tällä kaudella. Erän lopulla Tappara nousi vielä rinnalle, kun Brady Austin lähetti kiekon maalia kohti ja Kristian Tanus pääsi ohjaamaan kiekon Ilveksen maalin perukoille. Tilanne kahden erän jälkeen tasan 2-2.

Kolmannessa erässä Ilveksen kakkosketju jatkoi tehokasta iltaansa. Vastaiskutilanteessa tällä kertaa Mäntykivi syötti ja Oden toimi jälleen viimeistelijänä. Myös Eemeli Suomi nappasi itselleen jälleen syöttöpisteen. Ilveksen riemua ei kestänyt kuin pari minuuttia, kun Anton Levtchi toi kirvesrinnat jälleen rinnalle. Syöttöpisteet Joni Tuulolalle ja Tyler Morleylle. Maalin myötä Levtchistä tuli ensimmäinen 50 pisteen (20+30) rajan tällä kaudella rikkonut liigapelaaja. Tapparan tasoituksen jälkeen näytti siltä että edessä häämöttää jatkoaika mutta toisin kävi. Vain kuusi sekuntia ennen päätössummeria hurjalla pelipäällä ollut Ilveksen kakkosketju iski jälleen. Eemeli Suomi kairasi kiekon kulmasta ja syötti Tappara-maalin edessä olleelle Mäntykivelle, joka iski kiekon verkkoon ja räjäytti Nokia-areenan villiin huutoon. Maali oli Mäntykivelle ottelun toinen. Eemeli Suomi puolestaan saalisti illan neljännen syöttöpisteen. Tapparalle ei jäänyt enää aikaa nousta rinnalle ja näin ollen Ilves nappasi täydet kolme pistettä lukemin 4-3. Ilves on nyt voittanut kauden viidestä paikallispelistä neljä.

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Molemmat joukkueet kohtaavat seuraavaksi HIFK:n Nokia-areenassa, Tappara saa helsinkiläiset vastaansa huomenna lauantaina ja Ilves puolestaan sunnuntaina. Molempina päivinä otteluiden ennakkotunnit alkavat Kiakkoradiossa klo 15 ja itse ottelut klo 16.