Mestarisuosikit vastakkain Helsingissä – Joona Luoto kokoonpanossa, luottopuolustaja sivussa

Joona Luoto nähdään torstai-iltana Tappara-paidassa.

Torstain ainoassa liigaottelussa kohtaavat ennen kautta mestarisuosikeiksi povatut HIFK ja Tappara. Kummankaan kausi ei ole alkanut tulosten valossa ihan odotetulla tavalla, mutta Tapparan osalta ainakin maalihanat aukesivat lauantaina, kun joukkue takoi Mikkelissä kahdeksan osumaa. Tiistaina joukkue varmisti lohkovoiton Mestarien Liigassa, kun Skellefteå kaatui 4 – 2.

IFK:n osalta jatkopaikka CHL:ssä jäi haaveeksi, kun joukkue hävisi Frölundalle Göteborgissa 1 – 4. Liigajäillä IFK:lla on alla kaksi tappiota, kun perjantaina Kärpät haki vierasvoiton Nordenskiöldinkadulta ja lauantaina HPK otti voiton Jarno Pikkaraisen johdolla lukemin 5 – 2.

IFK:n alkukautta ovat sotkeneen loukkaantumiset. Tiistaina kokoonpanoon palasi myös tehokkaasti alkukaudesta esiintynyt Alex Broadhurst, minkä myötä joukkueen keskikaista alkaa ainakin olla kunnossa.

Myös Tappara on kärsinyt alkukaudesta useista loukkaantumisista ja sivussa ovat yhä pitkäaikaispotilaat Jukka Peltola ja Otso Rantakari. Tiistain CHL-ottelun jäljiltä riveistä puuttuu tänään myös puolustaja Casimir Jürgens. Hänet korvaa pelaavassa kokoonpanossa nuori tshekki Tomas Hamara.

Viime viikolla sopimuksen Tapparan kanssa tehnyt Joona Luoto odotteli tiistain Skellefteå-ottelussa vielä pelilupaa, mutta nyt paperiasiatkin ovat kunnossa ja hänet nähdään tänään ensimmäistä kertaa joukkueen kokoonpanossa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla, kun Tappara on yhdeksäntenä 15 ja IFK kymmenentenä 14 pisteellä. Ottelu Helsingissä alkaa klo 18.30.

Tampereen Kiakkoradio selostaa totutusti ottelun. Kiekkolähetyksemme alkaa tuntia ennen peliä, eli klo 17.30.

Juha Lindgren aloittaa uransa 37:nnen selostusvuotensa samassa hallissa, mistä mies tulkitsi myös ensimmäisen pelinsä 13.10.1985. Tuolloin Tappara kaatoi IFK:n lukemin 5 – 3.

Studioisäntänä torstain lähetyksessä toimii Valtteri Makkonen.