Nokia-areenan taika kesti edelleen, Tapparalle 4-2 -voitto KooKoosta – Tuomas Tuokkola: “Tänään täytyy olla tyytyväinen nousujohteisuudesta”

Tapparan neljän kotiottelun viikko jatkui torstaina kun Liigassa kolmantena majaileva tamperelaisjoukkue sai vieraakseen pudotuspeleihin hamuavan Kouvolan KooKoon. Tappara teki tiistain jäljiltä kokoonpanoonsa vain yhden muutoksen, kun Joona Luoto palasi Patrik Virran laidalle kakkosketjuun ja Petteri Puhakka siirtyi Otto Rauhalan rinnalle nelosketjuun.

Tappara aloitti ottelun vahvasti ja pääsi vajaan viiden minuutin pelin jälkeen pelaamaan ylivoimaa. Parhaimman paikan sai kuitenkin KooKoo, kun Teemu Engberg karkasi alivoimalla läpiajoon mutta Christian Heljanko piti maalinsa puhtaana. Erän puolivälissä KooKoo pääsi vuorostaan pelaamaan ylivoimaa mutta maalinteossa onnistuikin Tappara. Casimir Jürgens yllätti KooKoon maalia vartioineen Oskari Setäsen rannevedolla Otto Rauhalan voitetun aloituksen jälkeen. Jürgensille maali oli kauden kolmas. Erän lopulla KooKoon ylivoima puolestaan onnistui ja vieraat nousivat tasoihin Radek Koblizekin terävällä rannelaukauksella. Ensimmäinen erä päättyi tilanteessa 1-1.

Toisessa erässä KooKoo painoi kovaa päälle ja Tappara oli paikoin vaikeuksissa. Tästä huolimatta Tappara oli seuraava joka pääsi tulostaululle. Viisi minuuttia ennen erän päätöstä vastikään jatkosopimuksen allekirjoittanut Waltteri Merelä karkasi läpi mutta häntä rikottiin, joten Tapparalle tuomittiin rangaistuslaukaus. Laukojaksi valikoitui toinen viime aikoina jatkosopimuksen sorvannut kirvesrinta eli Petteri Puhakka, joka ei epäröinyt vaan niittasi kiekon upeasti maalin kattoon. Kotijoukkueen riemua ei kestänyt kuin noin puoli minuuttia, kun kiekko olikin jälleen Tappara-maalissa. Ajassa 35.13 kirvesrinnoissakin urallaan pelannut Kim Strömberg ohjasi Sam Löfquistin vedon verkkoon. Erätauolle mentiin kuitenkin Tapparan johdossa, sillä vajaa minuutti ennen summeria Otto Rauhala karkasi alivoimalla läpi ja siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon 3-2.

Kolmannessa erässä Tappara puolusti hienosti johtoasemaansa ja sai kiekon myöskin KooKoon maaliin erän puolivälin jälkeen. Maali kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän vuoksi. Ottelun sinetti nähtiin pari minuuttia ennen päätössummeria, kun Kyle Platzer siirsi kiekon KooKoo-verkkoon Kristian Kuuselan ja Anton Levtchin upean esityön jälkeen. Tapparalle täydet kolme pistettä lukemin 4-2. Lopputuloksen myötä joulukuun alussa avatussa Nokia-areenassa voittoa ei ole päässyt juhlimaan yksikään muu joukkue kuin Tappara tai Ilves.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tapparan pelit jatkuvat ylihuomenna lauantaina kun se saa Nokia-areenassa vastaansa SaiPan. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti vasta klo 19.30.