SaiPa taipui Tapparan loppurynnistyksessä – Tuomas Tuokkola: ”Pelillinen ote ei kumuloitunut tulokseksi ennen kuin päätöserässä”

Tamperelaisen jääkiekon superlauantai huipentui Tapparan ja SaiPan kamppailuun joka starttasi klo 19.30. Tapparalla riitti aihetta juhlaan, sillä ikinuori Kristian Kuusela vietti syntymäpäiväänsä ja täytti tänään 39 vuotta. Lisäksi puolustaja Mikael Seppälälle tuli täyteen 300 liigakamppailua.

Vieraat saivat otteluun räjähtävän lähdön, sillä pelikellossa oli vasta 1.33 kun SaiPan Niko Kautiainen ohjasi Henri Hietalan esityöstä ensimmäisen liigamaalinsa. Tästä jatkettiin vauhdikkaalla kiekolla ja molemmilla joukkueilla oli omat hyvät paikkansa mutta lisämaaleja ei avauserässä nähty. Tunteet sitä vastoin lämpenivät, ja pienempiä ja isompia paineja nähtiin pitkin erää.

Toisessa erässä riitti tunnetta ja Tapparakin pääsikin pelaamaan kolmeen otteeseen ylivoimaa mutta SaiPa puolusti hyvin ja taisteli sitkeästi. Pitkään näytti siltä että toisen erän ainoaksi kohokohdaksi jäisi Santtu Kinnusen jatkosopimuksen julkaisu toisella mainoskatkolla, mutta noin minuutti ennen erän päätöstä Tapparakin ylsi viimein tulostaululle. Kaksikko Anton Levtchi ja Waltteri Merelä pääsivät herkuttelemaan Joni Tuulolan loistoavauksen jälkeen yhden kauden upeimmista maaleista. Merelä viimeisteli ja Levtchi tarjoili, ja toiselle erätauolle lähdettiin tilanteessa 1-1.

SaiPa tarjosi Tapparalle jälleen shokkihoitoa aivan kolmannen erän alkuun kun kiekko oli jo 27 sekunnin pelin jälkeen kirvesrintojen maalissa. Kalle Maalahti laukoi ja Roni Karvinen ohjasi kiekon ohi Tappara-maalia vartioineen Kari Piiroisen. Kirvesrinnat eivät tästä kuitenkaan lamaantuneet vaan tasoitus nähtiin jo reilut pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Merelä tarjoili ja Levtchi viimeisteli. Tasoituksesta ehti kulua vain kolme minuuttia ja Tappara siirtyi ensi kertaa johtoon. Kinnunen ja Levtchi tekivät esityön ja päivänsankari Kuusela niittasi kauden 12 maalinsa. Vajaat kuusi minuuttia ennen päätössummeria Tappara joutui illan viidennelle alivoimalleen mutta jäähyn lopulla kotijoukkueelle avautui kahdella yhtä vastaan -hyökkäys. Tilanteesta ei syntynyt maalia mutta SaiPan Nuutti Viitasalo sulki kiekon maalivahdin alueella ja Tappara sai rangaistuslaukauksen. Viimeksi torstaina rangaistuslaukauksessa onnistunut Petteri Puhakka asettui laukojan paikalle eikä erehtynyt tälläkään kertaa. Maali oli Puhakalle kauden 10:s. Lopussa SaiPa yritti kavennusta ilman maalivahtia mutta reilu minuutti ennen päätössummeria Joona Luoto nosti kiekon keskialueelta lappeenrantalaisten maaliin. Vielä 23 sekuntia ennen päätössummeria Kristian Kuusela viimeisteli illan toisen maalinsa ja kirjasi loppulukemat 6-2 Tapparan hyväksi.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):