SaiPan kiri ei riittänyt, Ilves kampesi itselleen kolme pistettä – valmentaja Marko Ojanen: ”Kahden erän jälkeen nousi jalka kaasulta ja meinasi mennä vaikeaksi”

Ilves sai keskiviikkona vastaansa SaiPan, jonka pudotuspelihaaveet ovat karanneet ja tavoite on välttää runkosarjan viimeinen sija.

Heti ottelun alkuun Henrik Haapalalla oli hieno mahdollisuus avata maalitilinsä Ilves-paidassa mutta laukaus epäonnistui. Muuten avauserässä suurempi tunne tuntui pelistä olevan kateissa, ymmärrettävistä syistä. Erän lopulla kuitenkin alkoi tapahtua. Ensin Les Lancaster iski kiekon siniviivalta ohi SaiPan maalia vartioineen Niclas Westerholmin. Tästä vain reilut puoli minuuttia myöhemmin Joona Ikonen pääsi siirtämään kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle Eetu Päkkilän kiekonriiston jälkeen. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 2-0.

Vieraat aloittivat toisen erän ylivoimalla ja vain reilun minuutin pelin jälkeen kiekko päätyi ensimmäisen kerran myös Marek Langhamerin taakse. Maalintekijänä Ville Petman. Ilves ei tästä kuitenkaan lamaantunut vaan kolme minuuttia myöhemmin kiekko oli jälleen SaiPan maalissa, kun Dominik Masin tarjoili ja Daniel Gazda niittasi painavalla laukauksella avausmaalinsa Ilves-paidassa. Kymmenen minuuttia myöhemmin Ilves iski jälleen kahdesti. Ensin Balázs Sebők viimeisteli kauden 11. maalinsa ja tästä vain vajaa minuutti myöhemmin oli Colton Beckin vuoro avata maalitilinsä Ilveksen riveissä. Tilanne kahden erän jälkeen kotijoukkueen hyväksi 5-1.

Peli näytti jo selvältä aivan kolmannen erän alussa, kun Nick Baptiste iski kiekon kuudennen kerran SaiPan maaliin mutta tilannetta edelsi Sebőkin korkea maila, joten maalin sijaan Ilvekselle tuomittiin jäähy. Kolmatta erää ehti kulua noin neljän minuuttia kunnes SaiPa pääsi kaventamaan, kun Kalle Maalahti nousi röyhkeästi ja Roni Karvinen viimeisteli. Hieman ennen erän puoliväliä Ilvekselle avautui kahden miehen ylivoima mutta se päättyi tuloksettomana. Sitä vastoin vieraat osuivat, kun Ville Petman iski illan toisen osumansa Maalahden ja Mikko Juusolan esityön päätteeksi. SaiPa viritteli kiriä ja onnistuikin tulemaan maalin päähän reilut pari minuuttia ennen päätössummeria kun Hugo Rikkilä viimeisteli vieraiden neljännen maalin. Tämän lähemmäksi SaiPa ei kuitenkaan päässyt, joten Ilves nappasi tärkeät kolme pistettä lukemin 5-4.

Ilveksen valmentaja Marko Ojanen jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilves pelaa seuraavan kerran lauantaina kun se matkustaa Jyväskylään JYPin vieraaksi. Ottelun ennakkotunti starttaa Kiakkoradion taajuudella klo 16 ja itse ottelu klo 17.