Selvitimme: Lainan hakeminen netistä on yleistynyt

Finanssialan palvelut ovat suurelta osin siirtyneet verkkoon ja sen seurauksena myös kiristynyt kilpailu on pakottanut pankkeja laskemaan omia marginaalejaan ja tarjoamaan kuluttajille enemmän vaihtoehtoja myös lainatuotteisiin.

Kuluttajien kannalta kiristynyt kilpailu on ollut hyvä asia, sillä se vaikuttaa positiivisesti kuluttajahintoihin. Edullisin laina ei enää välttämättä löydykään siitä omasta tutusta pankista, vaan se voidaan verkon kautta tarjota jopa ruotsista tai norjasta asti.

Lainojen kilpailuttaminen netissä on erittäin monipuolista

Yksi suuri syy lainan hakemisen yleistymisestä netissä on se, että sen kautta pystyy helposti kilpailuttamaan suurenkin lainan monen eri pankin kesken. Tämän mahdollistaa lainojen kilpailuttamiseen erikoistuneet palvelut, kuten kotimainen Vertaalainaa.fi.

 Kun haet lainaa netistä VertaaLainaa.fi palvelun kautta, se kilpailutetaan automaattisesti yli 25 eri pankin ja muun rahalaitoksen kesken. Mukana kilpailutuksessa on pankkeja niin suomesta, ruotsista kuin norjastakin. Tämä mahdollistaa todella laajan ja kattavan pankkien ja heidän tarjoamien lainatuotteiden vertailun.

Palveluiden käyttäminen verkossa lisää kuluttajien tietämystä lainojen hintatasosta

Verkossa tarjottavat palvelut on aina otettu vastaan pienellä varauksella. Kun verkkokaupat ja niistä tilaaminen yleistyi suomessa, vei se monta vuotta ennen kuin verkossa maksamisesta tuli yhtä normaalia kuin kivijalkakaupasta ostamisesta.

Sama on koskenut myös muita verkossa tarjottavia palveluita, kuten lainoja. Aluksi niitä pidettiin epäilyttävinä, aivan kuten verkkokauppojakin aluksi. Nykyään ihmiset ovat kuitenkin jo niin tottuneita verkon käyttäjiä, että he ymmärtävät tuotteiden ja hankintojen kilpailuttamisen tuomat hyödyt ja haluavat kilpailuttaa hankintansa mahdollisimman hyvin ja monipuolisesti.

Tämä koskee nykyään myös lainojen kilpailuttamista. Kun kilpailutat lainat monen eri pankin välillä, saat nopeasti selkeän kuvan lainojen korkotasosta ja pankkien palvelumaksujen eroista. Voidaankin sanoa, että mitä enemmän kuluttajat oppivat käyttämään kilpailuttamiseen erikoistuneita palveluita, sitä paremmin he ovat myös perillä tuotteiden ja palveluiden hintatasosta.

VertaaLainaa.fi palvelun käyttäminen säästää aikaasi yli 4 tuntia

Lainojen hintavertailuun löytyy tasan kaksi eri vaihtoehtoa. Näistä toinen on se, että pyydetään itse lainatarjous mahdollisimman monesta pankista ja toinen on lainojen vertailupalvelun käyttäminen.

Lainatarjousten pyytäminen yksi kerrallaan voi kuitenkin olla melko työlästä ja aikaa vievää puuhaa. Jos ajatellaan että pyydetään lainatarjoukset 25 eri pankilta ja muulta luotonantajalta ja yhden hakemuksen täyttäminen veisi noin 10 minuuttia, tuhrautuisi 25 lainatarjouspyynnön tekemiseen 250 minuuttia, eli yli 4 tuntia.

Kun käytät maksutonta vertailupalvelua, tavoitat samat 25 pankkia ja muuta luotonantajaa vain yhdellä hakemuksella.