Tappara nollasi HIFK:n – Tuomas Tuokkola: ”Paras peli pitkään aikaan, hyvä valmistautuminen kohti tiistaita”

Perjantaina kauden viidennessä paikalliskamppailussa kirvelevän viime sekuntien tappion kärsinyt Tappara palasi nopeasti tositoimiin kun HIFK saapui Nokia-areenaan vieraaksi lauantai-iltapäivänä. Tapparan kokoonpanossa nähtiin ainoastaan yksi muutos perjantain ottelun jälkeen, kun Jere Henriksson otti paikan nelosketjun laiturina Sami Moilasen sijaan.

Ottelu tarjosi vauhtia heti alkuun ja HIFK:n otteissa ei joukkueen koronatauko näkynyt. Vierailla olikin vaarallisimmat paikat mutta ensimmäisenä tulostaululle pääsi Tappara. Reilut kaksi minuuttia ennen erätaukosummeria Brady Austin laukoi ja HIFK:n maalia vartioineen Michael Garteigin torjunnasta kiekko kimposi Yohann Auvitun kautta maaliin.

Toisen erän alkuun molemmilla oli omat hyvät mahdollisuutensa saada kiekko maaliin ja ajassa 27.13 Garteig saikin kaivaa toistamiseen kiekon selkänsä takaa. Brady Austin lähetti hienolla syötöllä Joona Luodon laidasta läpi ja Luoto niittasi kiekon tarkasti ylänurkkaan. Tästä noin viisi minuuttia myöhemmin Waltteri Merelä kilautti kiekon tolppaan mutta tämän lähemmäksi ei maaleja enää toisessa erässä päästy.

Kolmannessa erässä alku oli varsin tunnusteleva mutta erän vanhetessa molemmilla oli jälleen omat paikkansa. HIFK yritti virittää loppua kohden kiriä päälle mutta ei siinä onnistunut edes ilman maalivahtia. Myöskään Tappara ei osunut tyhjiin joten loppulukemiksi kirjattiin 2-0. Samalla Christian Heljanko pelasi Tappara-maalilla kauden seitsemännen nollapelinsä.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkiepeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tappara pelaa Liigaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, kun se isännöi kauden viimeistä runkosarjan paikalliskamppailua Ilvestä vastaan. Väliin mahtuu kuitenkin CHL:n finaali tiistaina 1.3. klo 20 alkaen. Tapparan ja Röglen välinen kamppailu pelataan Ängelholmissa Ruotsissa ja sen selostus on kuultavissa suorana SUN Radion taajuudelta Juha Lindgrenin selostamana. Ottelun ennakkotunti alkaa klo 19.