Tappara nousi jatkoaikavoitolla sarjakärkeen – Tuomas Tuokkola: ”Tämä on kovaa hommaa tällä hetkellä ladata illasta toiseen”

Tappara sai ennen KalPa-ottelua mieluisia uutisia kun hyökkääjät Charles Bertrand ja Kristian Tanus sekä puolustaja Otso Rantakari palasivat joukkueen vahvuuteen. Lisäksi kirvesrinnoille oli tarjolla Liigan kärkipaikka voiton myötä.

Ottelu sai vauhdikkaan startin ja Tapparan johtomaali oli lähellä jo ensiminuuteilla. Ensimmäisenä osui kuitenkin vieraat erän puolivälissä, kun ex-Tappara Kasper Simontaival pääsi niittaamaan kiekon verkkoon suoraan syötöstä. Pian maalin jälkeen myös tunteet kävivät kuumina kun KalPan Benjamin Korhonen taklasi Tapparan Patrik Virran selästä laitaan. Tilannetta seurasi kunnon torikokous josta jaettiin jäähyjä molemmille joukkueille. Virta selvisi tilanteesta säikähdyksellä ja nousi varsin pian ylös jäästä.

Toisen erän puolivälissä Tappara nousi rinnalle, kun Joona Luoto laukoi Otso Rantakarin syötöstä kiekon kuopiolaisten maalin perukoille. Luodon osuma oli ylivoimamaali. Tapparan tasoituksesta ei ehtinyt kulua kuin puoli minuuttia kun KalPa karkasi jälleen johtoon. Kotijoukkueen puolustuksen uinahduksen jälkeen Sami Tavenier pääsi iskemään Tapparan maalia vartioineen Christian Heljangon eteen pompanneen kiekon verkkoon. Kahden tasaisen erän jälkeen tilanne oli 1-2.

Kolmannessa erässä Tappara metsästi tosissaan tasoitusta ja erän puolivälissä työ palkittiin. Jukka Peltola laukoi tarkasti pienestä kulmasta Mikael Seppälän hienon esityön jälkeen. Tappara sai vielä juuri ennen päätössummeria hyvän hässäkän vieraiden maalille mutta koska kiekko ei maalin asti päätynyt, edessä oli jatkoaika. Sitä ehditiin pelata vain reilu minuutti kun kiekko oli jo vieraiden maalissa. Tappara karkasi ylivoimahyökkäykseen ja Veli-Matti Vittasmäki pääsi ensimmäisenä irtokiekkoon. Pitkän survomisen jälkeen kiekko lopulta lipui ohi KalPan maalia vartioineen Connor LaCouveen mutta tilanne eteni vielä videotarkistukseen, oliko tilanteessa maalivahdin häirintää. Maali hyväksyttiin ja Tappara nappasi ottelusta kaksi pistettä. Voittonsa ansiosta kirvesrinnat nousivat sarjakärkeen ohi Mikkelin Jukureiden. Molemmilla joukkueilla on koossa 90 pistettä mutta Tapparalla on yksi kolmen pisteen voitto enemmän kuin mikkeliläisillä.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tapparan pelit jatkuvat perjantaina kun sillä on ohjelmassa kauden viides paikallispeli Ilvestä vastaan. Nokia-areenassa pelattavaa kamppailua isännöi tällä kertaa Ilves. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 17.30 ja itse ottelu klo 18.30.