Tappara venytti Kalpan kustannuksella voittoputkeaan viiteen otteluun – Pasi Puistola: “Kaksi ensimmäistä erää oli melkoisen sekavaa peliä”

Tappara sai KalPa-otteluun helpotusta kokoonpanonsa vajauteen, kun maajoukkueen mukana olleet hyökkääjät Anton Levtchi ja Waltteri Merelä palasivat kirvesrintojen vahvuuteen. Samassa EHT-turnauksessa mukana olleita maalivahti Christian Heljankoa ja puolustaja Mikael Seppälää ei vielä maanantaina pelaavassa kokoonpanossa nähty. Ilta oli erityisen juhlava Tapparan Charles Bertrandille, sillä ranskalaishyökkääjä saavutti vasta neljäntenä ulkomaalaisena 500 runkosarjapelin rajapyykin ja ennen ottelua mies palkittiinkin asiaankuuluvin seremonioin.

Tappara hyppäsi heti alusta kuskin paikalle ja reilun kahden minuutin pelin jälkeen ensimmäistä liigapeliään pelannut KalPa-maalivahti Jami Pasanen yllätettiin ensimmäisen kerran, kun Patrik Virta laukoi kiekon verkkoon. Syöttöpisteet Virran laitureille Jukka Peltolalle ja Kristian Kuuselalle. KalPa ei tästä kuitenkaan lannistunut ja pääsi hyvin peliin mukaan. Vieraiden piristyneestä otteesta huolimatta Tappara onnistui myös seuraavana maalinteossa, kun vajaat neljä minuuttia ennen erän päätöstä Kristian Tanus niittasi suoraan Kyle Platzerin tarjoilemasta syötöstä kiekon ohi Pasasen. Maalin toinen syöttäjä oli Joona Luoto.

KalPa tuli kovalla vauhdilla toiseen erään mutta kuopiolaisten työntekoa ei vieläkään palkittu, vaan reilun seitsemän minuutin pelin jälkeen kotijoukkue siirtyi jo lukemin 3-0 johtoon. Maalintekijänä jälleen Kristian Tanus. Erän puolivälin jälkeen vieraat saivat viimein palkinnon, kun Benjamin Korhonen pääsi kaventamaan maalin edestä. Ja lisää seurasi noin puolitoista minuuttia ennen erän loppua, kun Andreas Okany pääsi iskemään Tapparan maalia vahtineen Kari Piiroisen pudottaman kiekon maaliin. Toiselle erätauolle lähdettiin Tapparan johdossa 3-2.

Kolmas erä ei enää tarjonnut yhtä vauhdikasta peliä kuin kaksi ensimmäistä erää. KalPa yritti vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia mutta minuutti ennen päätössummeria kotijoukkueen Tyler Morley pääsi iskemään ottelun sinetin tyhjään maaliin Anton Levtchin syötöstä. Tapparalle siis täydet kolme pistettä lukemin 4-2.

Tapparan valmentaja Pasi Puistolan mukaan kahdessa ensimmäisessä erässä nähtiin hyvin epätyypillistä peliä kotijoukkueelta (toim. Juha Lindgren):

Tapparan kausi jatkuu sunnuntaina eli tapaninpäivänä, kun joukkue matkustaa Mikkeliin Jukureiden vieraaksi. Ottelu alkaa klo 17 ja Kiakkoradion ennakkotunti käynnistyy klo 16.