Tappara voitti Kärpät jatkoajalla – Tuomas Tuokkolan mukaan pelistä jäi kaksijakoiset tunnelmat

Tappara voitti Kärpät keskiviikkona Hakametsässä pelatussa kamppailussa jatkoajan jälkeen lukemin 3-2.

Ensimmäinen erä oli varsin tasaista peliä ja tarkkailevaa peliä. Kärpät oli hienoisesti niskan päällä ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin vierasjohdossa kun Kärppien Tuukka Tieksola iski irtokiekon ilmasta Christian Heljangon taakse. Tilanteen pohjustivat Topi Niemelä ja Mika Pyörälä.

Toisessa erässä jatkettiin tasaisissa merkeissä mutta Tappara pääsi koko ajan paremmin otteluun kiinni. Työnteko palkittiin ajassa 34:42 kun Petteri Puhakka iski Santtu Kinnusen maalille laukoman irtokiekon maalin perukoille. Toisen syöttöpisteen kotijoukkueen avausmaaliin sai kapteeni Otto Rauhala. Tappara iski erän loppuun vielä todellisen pukukoppimaalin kun Kristian Tanus tarjoili maalin takaa lähettämällään tyylikkäällä syötöllä Patrik Virralle avopaikan, kun Kärppien maalia vartioinut Stanislav Galimov oli hukannut kiekon näköpiiristään. Toiselle erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 3-1 johdossa.

Kolmas erä jatkui edellisten erien tapaan varsin tasaväkisissä merkeissä mutta Tappara hallitsi kenttätapahtumia. Kotijoukkueen vahvasta pelaamisesta huolimatta noin seitsemän minuuttia ennen päätössummeria Kärppien Casey Wellman täräytti suoraan Julius Hermosen voittamasta aloituksesta vierasjoukkueen tasoituksen ja lopulta edessä oli jatkoaika.

Ottelun sankariksi nousi kotijoukkueen Anton Levtchi, joka ratkaisi ottelun, kun jatkoaikaa oli ehtinyt kulua 52 sekuntia. Esityön voittomaaliin teki Lahdesta Tapparaan täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Casimir Jürgens.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola totesi pelin jälkeen että pelissä oli paljon hyvää mutta välillä kotijoukkue oli kuin poterossa. Tuokkolan mukaan kirvesrinnat olivat kuitenkin tänään parempia ja ansaitsivat voiton. Kuuntele miehen kommentit tuoreeltaan pelin jälkeen: