Tapparalle kahdeksas peräkkäinen voitto jatkoajan jälkeen – voittomaalin iskenyt Kristian Tanus: “Päivä kerrallaan ja keskitytään siihen mitä tekee”

Seitsemän ottelun voittoputkessa porskuttava Tappara jatkoi lauantaina pelejään reilun viikon tauon jälkeen, kun HPK saapui vieraaksi Nokia-areenaan.

Peli sai vauhdikkaan alun ja Tappara oli hyvällä jalalla liikkeellä. Avausmaalia saatiin kuitenkin odottaa lähelle erän loppua kun vajaat neljä minuuttia ennen taukosummeria Otso Rantakari tarjoili ja Kristian Kuusela iski suoraan syötöstä b-pisteeltä kiekon ohi HPK:n maalia vartioineen Daniel Lebedeffin. Näissä lukemissa mentiin myöskin ensimmäiselle erätauolle.

Tappara tuli vahvasti myös toiseen erään mutta seuraavaksi maalinteossa onnistui HPK, kun Miro Ruokonen niittasi kiekon b-pisteiden välistä ohi Tapparan maalia vartioineen Christian Heljangon. Tasoitusmaalin myötä HPK pääsi myös peliin paremmin mukaan mutta toisen erätauon tilanne oli maalien osalta 1-1.

Kolmannessa erässä molemmat joukkueet hakivat vimmatusti voittomaalia ja peli oli vauhdikasta sekä viihdyttävää mutta hyvistä paikoista huolimatta varsinaisella peliajalla ei lisämaaleja nähty. Edessä oli siis jatkoaika.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vajaat kaksi minuuttia ennen kuin nähtiin ottelun ratkaisu. Illan sankariksi nousi Tapparan Kristian Tanus, joka viimeisteli voittomaalin ja samalla johdatti kotijoukkueen kahdeksanteen peräkkäiseen voittoon.

Kristian Tanus jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tänään kerrottiin että ensi tiistaina 11. tammikuuta Tampereella pelattavaksi merkattu Tapparan ja Red Bull Münchenin välinen CHL-semifinaali joudutaan perumaan saksalaisjoukkueen karanteenin vuoksi. Näin ollen Tappara jatkaa pelejään ensi viikon torstaina vierasottelulla SaiPaa vastaan.