Tapparalle niukka voitto Ässistä – valmentaja Tuomas Tuokkola: “Puolustuspelaamisen reagointi on parantunut mutta pitää muistaa myös hyökätä”

Tappara aloitti tiistaina liigahistoriansa ensimmäisen neljän kotiottelun viikon ja ensimmäiseksi haastajaksi saapui sarjassa viimeiseksi jämähtänyt Ässät. Porilaisilla on enää teoreettiset mahdollisuudet nousta mukaan pudotuspeleihin, joten Nokia-areenan kaukaloon luisteli varsin paineeton porilaisryhmä.

Ässät aloitti ottelun pirteästi mutta Tappara puolusti hyvin eivätkä vieraat päässeet vaarallisiin maalintekopaikkoihin. Erän edetessä myös Tappara pääsi paremmin kiinni hyökkäyspeliin ja avausmaali nähtiinkin pari minuuttia ennen taukosummeria. Joni Tuulola laukoi siniviivalta ja vastikään jatkosopimuksen Tapparaan tehnyt Petteri Puhakka ohjasi maalin edestä kiekon ohi Ässien maalia vartioineen Linus Söderströmin. Puhakan maalin myötä ensimmäiselle erätauolle siirryttiin kotijohdossa 1-0.

Toisen erän alkupuolella porilaisten Aleksi Heimosalmi laukoi viivasta ja Derek Barach ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon mutta Tappara haastoi maalin. Videohaasto meni läpi ja Ässien maalisarake pysyi nollilla, vaikka Ässien valmentaja Karri Kivi oli asiasta täysin eri mieltä. Toinen erä ei yhden jäähyn lisäksi muita tilastomerkintöjä tarjonnut. Erän toisen mainoskatkon aikana Tappara julkisti Waltteri Merelän yksivuotisen jatkosopimuksen. Pelicansista Tapparaan täksi kaudeksi kaksivuotisella sopimuksella siirtyneen Merelän sopimus ulottuu nyt kevääseen 2024 asti.

Kaksi ensimmäistä erää menivät hienoisessa porilaisten hallinnassa, vaikka vieraat eivät maalinteossa onnistuneetkaan. Kolmannessa erässä Tappara pelasi illan vahvinta peliään mutta Söderström otti tärkeitä koppeja ja näin ollen loppulukemiksi jäi 1-0 kotijoukkueen hyväksi. Tuloksen myötä Tapparan Christian Heljanko pelasi kauden kuudennen nollapelinsä.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tapparan pelit jatkuvat ylihuomenna torstaina kun se saa Nokia-areenassa vastaansa KooKoon. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 17.30 ja itse ottelu klo 18.30.