Tapparalle tyly revanssi kun Ilves kaatui lukemin 0-7, Heljangolle kauden neljäs nollapeli – kuuntele molempien valmentajien kommentit

Nokia-areenan toiseen kamppailuun lähdettiin alle vuorokausi avausottelun jälkeen. Ilves sai otteluun jälleen väkevän alun kun jo 19 sekunnin jälkeen tarkistettiin kävikö kiekko Tapparan maalissa. Videotarkistuksessa kävi kuitenkin ilmi että maalia ei syntynyt. Erä oli maaliton mutta tunnetta pelissä riitti, sillä molempien maalien edustoilla oli toistuvasti vähän pienempää ja isompaa painia pitkin erää. Myöskin Tapparan peli-ilme oli täysin erilainen perjantaihin verrattuna ja paikoin vain maalivahti Roope Taponen piti Ilvestä pystyssä upeilla torjunnoillaan.

Tappara jatkoi siitä mihin se ensimmäisessä erässä jäi ja aloitti toisen erän terävästi. Työnteko palkittiin ajassa 25.03 kun Anton Levtchi karkasi ylivoimalla läpiajoon ja iski kiekon ohi Taposen. Tästä vain minuuttia myöhemmin Kyle Platzer ohjasi maalin edestä kiekon jälleen Ilveksen verkkoon. Platzerin maaliin syöttöpisteet saivat Petteri Puhakka ja Casimir Jürgens. Hieman ennen erän puoliväliä Tappara osui jälleen kun kapteeni Otto Rauhala pyörähti maaliviivan takana irti puolustajan otteesta ja kääntyi maalia kohti. Ensimmäinen yritys ei onnistunut mutta Rauhala iski kuitenkin oman irtokiekkonsa maalin perukoille. Hieman erän puolivälin jälkeen Ilves-maalin edessä oli jälleen kunnon väännöt ja tämän tilanteen myötä päättyi myöskin Ilves-puolustaja Dominik Masinin ilta. Maalinedustalla painiessaan Masin yritti huitoa Tapparan pelaaja mutta alkoikin huomaamattaan vääntää linjatuomari Hannu Sormusen kanssa. Koska tuomarin koskemattomuutta rikottiin, Masinilla oli edessään suihkukomennus. Maaleja ei enää toisessa erässä nähty joten toiselle erätauolle lähdettiin lopulta Tapparan johtolukemissa 0-3.

Kolmannessa erässä Ilves sai painetta Tapparan päätyyn mutta kotijoukkueen taistelu katkesi kirvesrintojen neljänteen maaliin ajassa 47.21. Liigan pistepörssin kärkinimi Anton Levtchi pelasi väkevästi tilanteen loppuun Ilveksen maalin edustalla ja siirsi kiekon ohi Taposen. Tappara viimeisteli vielä ottelun viimeisten viiden minuutin aikana kolme maalia Otto Rauhalan, Petteri Puhakan ja Kristian Kuuselan toimesta, joten loppulukemat olivat tylyt 0-7. Christian Heljanko pelasi Tappara-maalilla kauden neljännen nollapelinsä.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola (toim. Pauli Jokinen):

Ilveksen päävalmentaja Jouko Myrrä (toim. Pauli Jokinen):

Tapparan pelit jatkuvat tiistaina CHL:n neljännesvälieräottelulla Rouen Dragonsia vastaan Nokia-areenassa. Liigan osalta Tapparan pelit jatkuvat keskiviikkona kotiottelulla SaiPaa vastaan, Ilves puolestaan matkustaa keskiviikkona Ouluun Kärppien vieraaksi. Molempia liigapelejä voit seurata Tampereen Kiakkoradion kautta klo 17.30 alkaen.