Tapparalle vakuuttava voitto Lahdesta – Tuomas Tuokkola: “Henkinen lataus oli kohdillaan ja joukkueen esitys oli jämäkkä”

Tappara sai vahvistusta Pelicans-kamppailuun Tyler Morley, Otto Rauhala ja Veli-Matti Vittasmäki palasivat sairastuvalta takaisin kokoonpanoon. Lahtelaiset lähtivät otteluun Liigan sijalta kuusi, Tappara puolestaan sijalta kahdeksan.

Tappara sai otteluun pirteän alun ja peli oli vauhdikasta mutta kunnollisiin maalintekopaikkoihin tamperelaiset eivät päässeet. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä nähtiin vasta ajassa 14:11 kun Pelicans sai jäähyn korkeasta mailasta. Tapparan ylivoima ei kuitenkaan lähtenyt pyörimään alkuunkaan toivotulla tavalla, sillä maalinteossa onnistuikin Pelicans. Tapparan hölmöili hyökkäysalueella ja Lukas Jasek vapautti viime kaudella kirvesrinnoissa pelanneen Jiri Smejkalin läpiajoon eikä kovassa syysvireessä oleva tšekkilaituri erehtynyt. Tapparan hölmöily jatkui pian maalin jälkeen, kun puolustaja Joni Tuulola kaatoi läpiajoon rynnineen Henri Nikkasen ja Pelicansille tuomittiin rangaistuslaukaus. Tappara-vahti Christian Heljanko pysäytti kuitenkin Nikkasen yrityksen. Nihkeästä ylivoimasta huolimatta Tappara nousi erän lopulla rinnalle ja meni vielä ohikin. Ensin ajassa 18:47 kauden toista otteluaan pelannut Otso Rantakari niittasi kiekon siniviivan tuntumasta Pelicansin maalin perukoille. Tasoitusmaalista ei ehtinyt kulua kuin 18 sekuntia kun kiekko oli jälleen Pelicans-maalivahti Emil Larmin selän takana. Tapparan toisen maalin viimeisteli Kristian Tanus aivan maalin edestä Larmin torjunnan jälkeen. Maalia edelsi tilanne, jossa Pelicansin Aleks Haatainen otti pahasti osumaa blokatessaan kiekkoa ja maalin aikana laitahyökkääjä makasikin jään pinnassa. Erätauolle siirryttiin lukemissa 1-2.

Tappara jatkoi toisen erän alussa siitä mihin ensimmäinen erä päättyi. Ajassa 22:46 kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer onnistui yllättämään Pelicans-maalille vaihdetun Jasper Patrikaisen B-pisteen kaarelta lähteneellä laukauksella. Syöttöpisteen maaliin sai puolustaja Joni Tuulola. Maalin jälkeen Tappara jatkoi ohjaksissa ja oli vahvasti pelin päällä. Enempää maaleja ei kuitenkaan toisessa erässä nähty ja erätauolle lähdettiin Tapparan johdossa lukemin 1-3.

Tappara sai myös ottelun kolmanteen erään vahvan startin kun Jere Henriksson iski B-pisteiden välistä kauden avausosumansa Otto Rauhalan väkevän esityön päätteeksi ajassa 42:01. Noin viisi minuuttia edellisestä, Tappara siirtyi jo neljän maalin karkumatkalle kun joukkuerangaistusta kärsinyt Tanus pääsee heti jäähyn jälkeen nostamaan kiekon rystyltä Pelicans-maaliin. Tapparan viides maali oli lopullinen sinetti ottelulle ja pelin loppu oli lähinnä kosmetiikkaa.

Ottelun jälkeen Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola oli tyytyväinen mies ja kehui kirvesrintojen peliä (toim. Juha Lindgren):