Tapparalle vierastappio vahvasta alusta huolimatta – Tuomas Tuokkola: ”Tänään jäi piippuun mutta onneksi huomenna jatketaan matkaa”

Tappara sai perjantaina Lahdessa pelattuun otteluun toivotun pelimiehen takaisin sairastuvalta, kun Jukka Peltola palasi kokoonpanoon. Jobin postiakin oli, sillä tiistaina pelanneista Tapparan hyökkääjistä Kristian Tanus ja Charles Bertrand olivat tällä kertaa sivussa. Lisäksi Samuel Salonen on lainattu JYPiin ottelukohtaisella sopimuksella.

Lahdessa halli oli varsin tyhjä ja tunnelma seesteinen, sillä Pelicansilla oli lupa ottaa vain 50 katsojaa halliin. Avauserässä ei maalipaikoilla mässäilty, mutta ottelun avausmaali nähtiin kuitenkin jo reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Anton Levtchi tarjoili kiekon luistimella Tyler Morleylle, joka ei erehtynyt vaan iski kiekon verkkoon. Toinen syöttäjä avausmaaliin oli viime kaudella Pelicansissa pelannut Waltteri Merelä. Tilanne ensimmäisen erän jälkeen 0-1.

Toisessakin erässä hyvät maalipaikat olivat kortilla, mutta kotijoukkue käytti vähät paikkansa tylysti hyväksi. Erän puolivälissä Pelicans tuli rinnalle ja meni ohi, kun ensin Elias Vilen tasoitti ottelun ja vain 18 sekuntia myöhemmin lahtelaiset siirtyivät johtoon Alexander Forslundin liigauran ensimmäisellä maalilla. Toiselle erätauolle lähdettiin Pelicansin johdossa 2-1.

Tappara nousi ennen kolmannen erän puoliväliä tasoihin Santtu Kinnusen terävällä rannelaukauksella mutta ajassa 52.54 Iikka Kangasniemi vei kotijoukkueen jälleen johtoon. Kangasniemen osuma jäi myöskin ottelun voittomaaliksi, sillä reilut 20 sekuntia ennen päätössummeria Aleksi Laakso viimeisteli loppulukemat 4-2. Näin ollen kolme pistettä jäi Lahteen.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tapparan runkosarjaurakka jatkuu huomenna lauantaina kun se saa loppuunmyydyssä Nokia-areenassa vastaansa Ilveksen. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 16 ja itse ottelu klo 17.