Tapparalle viikon kolmas voitto – Tuomas Tuokkola: “Oli iso juttu että Pärssisen ketju saatiin puolustettua pois”

Tapparan tämän viikon vieraskiertue saatiin päätökseen Turussa. Kirvesrinnoilla oli allaan jatkoaikavoitto keskiviikkona Porissa ja eiliseltä kolmen pisteen voitto Lahdesta.

Tappara sai vauhdikkaan alun otteluun mutta myös kotijoukkue TPS onnistui alusta asti luomaan kovaa pyöritystä vierasjoukkueen päähän. Ennen erän puoliväliä Tapparalta nähtiin erinomaista alivoimapeliä Waltteri Merelän jäähyn aikana. Ensimmäinen maali nähtiin ajassa 14.48 kun TPS:n Juuso Pärssinen siirsi kotijoukkueen johtoon Veli-Matti Vittasmäen kiekonmenetyksen jälkeen. Turkulaisten johto kesti kuitenkin vain 18 sekuntia. Tapparan Waltteri Merelä oli hereillä sivalsi kiekon TPS-maaliin ja toi vieraat tasoihin Virran laukausta seuranneesta irtokiekosta. Toisen syöttöpisteen Tapparan tasoitusmaaliin sai Anton Levtchi. Tasalukemissa 1-1 mentiin myöskin ensimmäiselle erätauolle.

Toinen erä alkoi hivenen TPS-voittoisesti mutta Tapparalla oli myös omat paikkansa siirtyä johtoon. Todelliset huippupaikat kuitenkin olivat todella tiukassa. Erän puolivälin jälkeen Tappara kuitenkin onnistui kun Otto Rauhala teki hienon maskin TPS-vahti Andrei Karejevin eteen ja puolustaja Brady Austin laukoi siniviivalta kiekon turkulaisten maaliin. Toiselle erätauolle siirryttiin Tapparan johdossa 1-2.

Tappara pääsi heti kolmannen erän alkuun pelaamaan ylivoimaa ja tällä kertaa syntyi myös tulosta. Kristian Kuusela laukoi ohi mutta kanadalaishyökkääjä Kyle Platzer pääsi tilanteen päätteeksi lyömään irtokiekon tyhjään maaliin. TPS painoi vimmatusti päälle mutta Tappara puolusti hyvin ja viimeisenä lukkona toimi erinomaisesti pelannut Heljanko. Vajaa puoliminuuttia ennene päätössummeria Tapparan Merelä ratkaisi ottelun ja löi kiekon tyhjään verkkoon. Tapparalle upea vierasvoitto Turusta lukemin 1-4.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):