Tapparalle voitto vähämaalisessa avausfinaalissa – voittomaalin viimeistellyt Kristian Kuusela: ”Tuskinpa tässä mitään maali-iloittelua tulee olemaan jatkossakaan”

Tappara ja TPS aloittivat finaalisarjan keskiviikkona Nokia-areenassa yli 10 000 katsojan edessä. Ottelun avausmaalin viimeisteli reilun viiden minuutin pelin jälkeen vieraiden Juraj Slafkovsky TPS:n pelatessa kahden miehen ylivoimaa. Tappara kuitenkin nousi tasoihin aivan erän lopulla, myös ylivoimalla, kun Anton Levtchi iski pudotuspelikevään ensimmäisen maalinsa Kristian Tanuksen ja Otto Leskisen syötöistä. Toinen erä oli maaliton ja ottelun ratkaisu saatiin kolmannessa erässä, jälleen Tapparan pelatessa ylivoimaa. Kristian Kuuselan laukoma kiekko otti kimmokkeen TPS-puolustaja Eemil Viron jalasta ja painui ohi turkulaisten maalia vartioineen Andrei Karejevin. Tämä jäi myös ottelun voittomaaliksi ja näin ollen Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.

Kristian Kuusela jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tapparan ja TPS:n välinen finaalisarja jatkuu lauantaina 23. huhtikuuta Turussa. Gatorade Centerissä pelattava toinen finaaliottelu alkaa klo 17 ja Kiakkoradion ennakkotunti käynnistyy klo 16 taajuudella 89,0MHz ja osoitteessa kiakkoradio.fi/tappara.