TPS nappasi voiton Ilveksen nenän edestä viime hetken maaleilla – Marko Ojanen: ”Vähän jäi piippuun kenttäpelaajien osalta koko 60 minuuttia”

Ilves sai tiistain TPS-otteluun helpotusta kokoonpano-ongelmiinsa, kun hyökkääjät Petri Kontiola, Nicholas Baptiste ja Miro Nalli sekä puolustaja Dominik Masin palasivat joukkueen vahvuuteen. Myös Jarkko Parikan oli tarkoitus pelata mutta päivän aikana hän putosi pois pelaavasta kokoonpanosta ja tilalle hälyytettiin Kooveesta Jeremi Wehmas.

Turkulaiset aloittivat ottelun vahvasti ja reilun kuuden minuutin pelin jälkeen kiekko oli ensimmäisen kerran Ilveksen maalissa. Videotarkistuksen jälkeen maali kuitenkin hylättiin, koska Mitch Hults iski kiekon verkkoon nyrkillään eikä mailan varrella. Erän loppua kohden peli tasoittui mutta kumpikaan joukkue ei tulostaululle asti päässyt.

Toisessa erässä vieraat jatkoivat vahvaa peliään, kun taas kotijoukkueen tekemisessä näkyi varamiehisyys ja puolikuntoisuus. Erän edetessä Ilves kuitenkin pääsi paremmin mukaan peliin mutta maalit olivat Nokia-areenan tiistai-illassa tiukassa.

Kolmannessa erässä Ilves onnistui luomaan entistäkin parempia maalipaikkoja ja yksi parhaimmista paikoista avautui toisessa erässä iskun kasvoihinsa saaneelle Miro Nallille, joka pääsi avopaikkaan mutta ei saanut upotettua kiekkoa turkulaismaaliin. Peliä ehti kulua lähes 56 minuuttia ennen kuin ensimmäinen maali syntyi. Ja maalin teki vierasjoukku, kun Markus Nurmi pääsi iskemään näyttävän kuvion päätteeksi kiekon ohi upean pelin Ilves-maalilla pelanneen Marek Langhamerin. Viimeisillä minuuteilla Ilves metsästi tasoitusta ilman maalivahtia mutta hyvistä paikoista huolimatta tasoitusta ei syntynyt ja TPS viimeisteli lopulta kaksi maalia tyhjiin. Illan lopputulos oli siis 0-3.

Ilveksen valmentaja Marko Ojanen jälkipeleissä (toim. Mikko Aaltonen):

Ilveksen pelit jatkuvat heti huomenna keskiviikkona kun se matkustaa Kouvolaan KooKoon vieraaksi. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 17.30 ja itse ottelu klo 18.30.