Tutut tehomiehet takasivat Tapparalle voiton Lukosta – valmentaja Tuomas Tuokkola: ”Tässä otteluruuhkassa pitää olla tyytyväinen rutistukseen mikä saatiin tänään aikaan”

Tappara sai torstaina Nokia-areenassa vastaansa koronan koetteleman Rauman Lukon. Ottelun alussa nähtiin vahvaa kamppailua ja ensimmäinen maali syntyi noin yhdeksän minuutin pelin jälkeen, kun Lukon Julius Mattila oli unohtunut maalin eteen täysin vapaaksi. Erän lopulla Tapparalla oli omat paikkansa tasoitukseen mutta Lukon maalivahti Samuel Jukuri piti kotijoukkueen maalisarakkeen nollilla.

Toinen erä ei ehtinyt vanhentua minuuttiakaan, kun Tapparan Waltteri Merelä karkasi läpi ja pääsi siirtämään kiekon käytännössä tyhjään maaliin Lukko-vahti Jukurin torjunnan jälkeen. Tasoituksen jälkeen Nokia-areenan yleisölle tarjoiltiin keväisen vauhdikasta jääkiekkoa mutta seuraavaa maalia saatiin odottaa aina erän loppupuolelle. Ajassa 36.06 vieraat siirtyivät toistamiseen johtoon Merelän hyökkäyspään jäähyä seuranneella ylivoimalla, kun Harri Kainulainen niittasi kiekon ohi Tapparan maalia vartioineen Christian Heljangon. Tästä peli ei ehtinyt vanhentua kuin pari minuuttia kun Tappara kipusi jälleen rinnalle. Puolustaja Joni Tuulola nousi vahvasti maalille ja harhautti Jukurin ulos tilanteesta. Esityön Tuulolan tasoitusmaaliin tekivät Charles Bertrand ja Kristian Kuusela. Syöttöpisteen myötä tästä kaudesta tuli Kuuselan uran 12:sta 40 tehopisteen kausi. Tappara pääsi vielä aivan erän lopulla pelaamaan ylivoimaa ja käytti tilaisuutensa, kun Anton Levtchi iski kiekon kirjaimellisesti viimeisellä sekunnilla Lukon verkkoon. Toiselle erätauolle siirryttiin Tapparan johdossa 3-2.

Kolmannessa erässä Lukko koitti rynniä rinnalle mutta vahvasta painostuksesta huolimatta Tapparan maali varjeltui. Lukko haki lopussa tasoitusta vielä myös ilman maalivahtia mutta Kristian Kuusela kävi sinetöimässä Tapparan voiton tyhjään maaliin. Näin ollen täysi pistepotti jäi Tampereelle lukemin 4-2.

Tapparan valmentaja Tuomas Tuokkola jälkipeleissä (toim. Juha Lindgren):

Tappara pelaa kerran lauantaina kun se matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Ottelun ennakkotunti starttaa Kiakkoradion taajuudella jo klo 16 ja itse ottelu Tappara-radiossa klo 18.30.

Etusivu