Urheiluselostaja kuntoon – Keltavihreä ääni Mikko Aaltonen laittaa kroppaa likoon Poltteella

Vuodesta 2015 ammattiselostajana toiminut Mikko Aaltonen tekee töitä viikoittain huippu-urheilijoiden parissa. Tampereen Kiakkoradion Ilves-lähetyksistä tuttu keltavihreä ääni kertoo, että saman ajanjakson kuluessa oma kunto on kuitenkin lähtenyt uhkaavasti laskusuuntaan.

– Kroppa on alkanut viime aikoina ilmoittelemaan, että tämä 115 kiloon kohonnut elopaino alkaa olla liikaa liikutettavaksi. Nivelet ja jalat kipeytyvät helposti, eivätkä vaikkapa juoksulenkit suju enää yhtä leppoisasti kuin aiemmin.

Tampereen Kiakkoradion ja Liikuntakeskus Poltteen yhteistyön kautta Aaltoselle avautui mahdollisuus laittaa itsensä likoon sekä salilla, jääkaapilla että yöunilla. Pitkään personal trainerin palkkaamista harkinneen Aaltosen tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi.

– Vaikka tavoite kiteytyykin siihen, että haluan pysyvästi alle satakiloiseksi, ei vaaka ole ollut mulle koskaan hyvinvoinnin mittari. Haluan kokonaisvaltaisesti hyvinvoivan kehon. Se rakentuu liikunnan, ruokavalion, levon ja monen muunkin palasen kautta, Aaltonen tietää.

Aaltosen tavoitteet kuultuaan Liikuntakeskus Poltteen yrittäjä Marika Hillberg näki, että Poltteen personal trainereista Riina-Sisko Kestikievari olisi sopiva ihminen piiskaamaan Aaltonen vauhtiin kohti tavoitteitaan. Kestikievari ja Aaltonen ovat tavanneet nyt kolme kertaa. Kaikki lähti liikkeelle keskustelulla selostajan liikuntamenneisyydestä, nykyisistä liikuntatottumuksista ja tavoitteista. Sen jälkeen tehtiin In Body -mittaus, jolla selvitettiin faktaa Aaltosen kehon koostumuksesta ja nyt maanantaina oli ensimmäiset yhteiset treenit.

– Olin ehtinyt jo kaipaamaan tätä fiilistä, että on treenin jälkeen aivan totaalisen rikki, iloitsee Aaltonen ensimmäisen vahvasti toiminallisia elementtejä sisältäneen treenin jälkeen.

– Toisaalta, jos hymy on vartti treenin jälkeen noin leveä, niin pitänee kiristää ruuvia ensi kerralla, Kestikievari virnistää vieressä.

Urheiluselostaja Mikko Aaltonen Liikuntakeskus Poltteella urheiluvälineiden keskellä

Aaltosen ja Kestikievarin yhteistyö on alkanut hyvin ja vaivattomasti.

– Tykkään Riinan tyylistä. Alusta asti on käynyt ilmi, että hän tietää mistä puhuu ja sitten kun aloitetaan hikoilu, niin tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

Omatoiminen treenaaminen jatkuu alkaneella viikolla ja seuraavat yhteiset treenit odottavat tulevan viikon maanantaina. Samalla laitetaan selostajan ruokavalio uusiin raameihin.

– Odotan kyllä sitäkin innolla, koska tiedän, että syömiseni ei ole ollut viime vuosina sieltä järkevimmästä päästä. Onneksi siihenkin on mahdollisuus saada ammattilaisen apua, Aaltonen päättää.

Ota Tampereen Kiakkoradion ja Liikuntakeskus Poltteen somekanavat haltuun ja seuraa Aaltosen matkaa alle satakiloiseksi!