Vajaalukuinen Ilves taisteli kolme pistettä Vaasasta – valmentaja Marko Ojanen: ”Puolitoista erää oltiin katsojan roolissa mutta sitten alettiin pelaamaan voittavaa jääkiekkoa”

Liigan kärjessä majaileva Ilves matkusti keskiviikkona Sportin vieraaksi Vaasaan. Tamperelaiset palasivat reilun viikon koronatauolta tositoimiin vajaamiehisenä, sillä Ilveksen kokoonpanossa oli vain 11 hyökkääjää ja kuusi puolustajaa. Päivän ottelu oli samalla myöskin Sportin päävalmentaja Risto Dufvalle juhlaottelu, sillä Jyväskylässä syntynyt Dufva saavutti keskiviikkona historian neljäntenä liigavalmentajana 800 runkosarjaottelun rajapyykin.

Ilves sai otteluun vauhdikkaan startin, kun vieraiden avausmaali syntyi jo vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Maalintekijänä oli Jakub Kos ja esityön osumaan tekivät Joonas Oden ja Joni Ikonen. Maali oli nuoren tšekkihyökkääjän ensimmäinen maali Liigassa. Avausosuman jälkeen Ilves iski edelleen kovaa päälle mutta myös Sport heräsi erän puolessa välissä taistelemaan. Kotijoukkueen työ palkittiin vajaat neljä minuuttia ennen erän päätöstä, kun Sport nousi rinnalle Ilves-puolustaja Les Lancasterin jäähyn aikana. Ylivoimaa ei ehditty kauaa pelata, kun Roope Talaja ohjasi Shaun Heshkan vedon verkkoon. Ja lisää tuli vain pari minuuttia edellisestä, kun Henrik Eriksson pujahti aloituksen jälkeen avoipaikkaan ja siirsi kotijoukkueen johtoon. Erätauolle lähdettiin kotijoukkueen komennossa lukemin 2-1.

Sport jatkoi vahvaa peliään myös toisessa erässä ja viiden minuutin pelin jälkeen Sebastian Stålberg iski kotijoukkueen jo kahden maalin karkumatkalle. Ilves tuntui kadottaneen otteen pelistä aivan täysin mutta muutama minuutti ennen erän päätöstä tamperelaisjoukkue kuitenkin kavensi ja nousi vielä tasoihinkin pikatahtia. Ensin Panu Mieho ajoi väkevästi maalille ja siirsi kiekon rystypuolelta vaasalaisten maaliin. Syöttöpisteet Joni Ikoselle ja Leo Lööfille. Vajaa minuutti edellisestä Ilveksen tehopuolustaja Les Lancaster niittasi siniviivalaukauksellaan ottelun tasoihin Jarkko Parikan ja Petri Kontiolan esityön jälkeen. Ilveksen salamamaalien jälkeen toiselle erätauolle lähdettiin tasalukemissa 3-3.

Kolmannessa erässä molemmat hakivat hanakasti johto-osumaa, sillä Ilveskin sai toisen erän lopusta aivan uutta virtaa. Maalia jouduttiin kuitenkin odottamaan erän puolivälin yli, kunnes ajassa 53.51 ruotsalaispuolustaja Leo Lööf teki hienon nousun maalille ja siirsi Ilveksen johtoon. Pohjatyöt Lööfin maaliin tekivät Juuso Pulli ja Joni Ikonen, jolle syöttöpiste oli jo illan kolmas. Sport yritti vielä lopussa kiriä rinnalle ilman maalivahtia mutta Joona Ikonen laukoi kiekon tyhjään vaasalaismaaliin 19 sekuntia ennen päätössummeria ja näin ollen sinetöi Ilveksen voiton lukemin 3-5.

Ilveksen valmentaja Marko Ojanen jälkipeleissä (toim. Valtteri Makkonen):

Ilveksen seuraava ottelu on perjantaina 28.1. kun joukkue matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ottelun ennakkotunti alkaa Kiakkoradiossa klo 16 ja itse ottelu klo 17.