Kaupallinen yhteistyö

Vauvanhuoneen kalusteet – kaikki mitä tarvitset tulevalle vauvalle

today26.9.2023

Background

Vastasyntyneen vauvan vuoksi lastenhuoneen sisustusta pitää katsoa uudesta näkökulmasta. Jotta huone ei täyty turhista tavaroista, kannattaa miettiä, mitkä vauvanhuoneen kalusteet ovat oikeasti tarpeellisia. Tarkista tästä artikkelista vauvanhuoneeseen tarvittavat huonekalut ja muut sisustustavarat.

Tässä on tärkein huonekalu vauvalle 

Tärkein huonekalu vauvanhuoneessa on vauvansänky. Voit valita pinnasängyn tai kehdon. Kehto sopii pienelle vauvalle, joka ei vielä liiku. Pinnasänky on pitkäikäisempi, sillä se voi toimia sänkynä vielä 2-vuotiaallekin. 

Kun olet hankkimassa kehtoa tai pinnasänkyä, muista tarkistaa sängyn pituus- ja painorajat. Pinnasängyn korkeutta voi yleensä säätää: pienellä vauvalla sängyn pohja on korkealla, ja kun vauva oppii istumaan, pohja lasketaan matalalle. Näin sängynlaita pysyy vauvalle tarpeeksi korkeana, jotta hän ei vahingossa putoa sängystä pois.

Pinnasänky voi sisältää valmiina erilaisia ominaisuuksia korkeussäädön lisäksi. Käytännöllinen pinnasänky sisältää esimerkiksi säilytyslaatikoita tai hoitopöydän. Tällaisia pinnasänkyjä löytyy Hobbyhall.fi-verkkokaupasta muun muassa Lorelli ja Klups -merkeiltä. 

Pinnasänky kannattaa sijoittaa tukevasti seinää vasten. Sängyn sisälaitoihin tulee laittaa reunapehmusteet. Muista hankkia myös riittävä määrä vauvansänkyyn sopivia lakanoita. Vältä liinavaatteissa liian voimakkaita ja kirkkaita värejä, sillä ne voivat olla levottomia vauvalle.

Tarpeelliset vauvanhuoneen kalusteet

Jos pinnasänky ei sisällä valmiiksi hoitopöytää tai -tasoa, kannattaa sellainen hankkia erikseen. Hoitopöytä vauvanhuoneessa helpottaa vauvan vaipanvaihtoa ja pukemista. Hoitopöydän yhteyteen kannattaa sijoittaa tarvittavat välineet, kuten vaipat ja puhdistusliinat. 

Pienille vauvanvaatteille kätevä säilytyspaikka on lipasto tai vetolaatikoilla varustettu vaatekaappi. Samassa paikassa voit säilyttää myös vauvan liinavaatteita ja muita tekstiilejä, kuten harsoliinoja. 

Mikäli imetät vauvaa vauvanhuoneessa, kannattaa huoneeseen hankkia myös mukava nojatuoli, jossa voit istua imetyksen aikana. Tuolissa on hyvä olla tarpeeksi pitkä selkänoja. Imetystyyny voi olla hyvä apu sopivan imetysasennon ylläpitämiseen. 

Nämä vauvanhuoneen huonekalut helpottavat arkea

Vauvanhuoneeseen kannattaa hankkia pieni pöytä tai hylly, joka sijoitetaan vauvan sängyn lähelle. Voit säilyttää pöydällä esimerkiksi vesipulloa, vaipanvaihtotarvikkeita ja muita tarpeellisia tavaroita. Näin voit välttää tarpeetonta liikkumista yöllä.

Vauvanhuoneen valaistukseen kannattaa myös kiinnittää huomiota. Valitse huoneeseen pehmeitä valaisimia, jotka auttavat rauhoittamaan vauvaa yöaikaan. Yösyöttöjä varten himmennettävä pöytä- tai jalkavalaisin on riittävä valaistus.

Halutessasi voit hankkia vauvan leluja ja kirjoja varten pienen hyllyn tai säilytystason. Pienen vauvan leluille riittänee yksittäinenkin säilytyslaatikko, mutta hyllyn voi hankkia valmiiksi tulevan taaperon leluja varten. 

Vältä täyttämästä huonetta liian monilla huonekaluilla. Sijoita tarpeelliset huonekalut niin, että tila säilyy avoimena ja selkeänä. Huolehdi, että huoneeseen jää riittävästi lattiatilaa, jotta vauva voi ryömiä ja liikkua vapaasti.

Varmista, että kalusteissa ei ole teräviä reunoja tai pieniä osia, joihin vauva voisi satuttaa itsensä. Huomioi myös sähköpistokkeet ja johdot, ja peitä ne tarvittaessa suojilla. Kiinnitä huonekalut seinään, jotta ne eivät voi kaatua vauvan päälle.

Hanki huonekalujen lisäksi myös leluja ja sisustusesineitä

Vauvanhuoneen sisustukseen tarvitaan myös matto ja verhot. Vauvanhuoneen matoksi kannattaa valita pehmeä ja helposti puhdistettava matto. Verhot voivat olla tarpeen mukaan pimentävät tai paksut, jolloin ne vaimentavat ääntä ja eristävät lämpöä. 

Pienemmistä sisustustavaroista vauvanhuoneeseen sopivat sängyn tai hoitopöydän yläpuolelle asennettava mobile, erilaiset sisustustaulut sekä musiikkisoitin, jolla vauvalle voi tarvittaessa soittaa rauhallista musiikkia tai kohinaääntä. 

Hobbyhall.fi-verkkokaupan valikoimassa ovat myös pienille vauvoille sopivat lelut, kuten kehittävät Vigan vauvalelut, värikkäät Tiny Loven mobilet sekä Skip Hopin helistimet. Isommat lelut, kuten leikkiteltan tai -maton, voi valita sisustukseen sopivissa väreissä. Pienet tarvikkeet ovat hyviä lahjoja vauvalle ja hänen perheelleen.

Kirjoittaja: Mainostajan Sisältöä

Kuuntele Tampereen Kiakkoradiota
FM taajuudella 89,0 MHz tai verkossa: Kiakkoradio.fi

TIETOSUOJA:
Tutustu Kiakkoradion Tietosuojaselosteeseen.

0%