Kiekkouutiset

Liigakausi huipentuu Tapparan ja Pelicansin väliseen finaalisarjaan – Haastattelussa Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg

today19.4.2024 18

Background

Kauden 2023-2024 Liigan finaalit Tapparan ja Pelicansin välillä käynnistyvät lauantaina 20. huhtikuuta. Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg veti Kiakkoradion haastattelussa yhteen aikaisempia pudotuspelisarjoja TPS:a ja KalPaa vastaan sekä ennakoi alkavaa finaalisarjaa. Lisäksi ruotsalaisvalmentaja avasi isossa kuvassa ensimmäistä päävalmentajakauttaan Liigassa.

Rikard Grönborg toimii ensimmäistä kauttaan Tapparan päävalmentajana.
Jukka Rautio/ Europhoto.

Rikard Grönborg on ensimmäisellä Tappara-kaudellaan totta kai iloinen finaalipaikasta ja osoittaa kiitosta sitoutuneille pelaajille. Erityisen vakuuttunut hän sanoo olevansa siitä, kuinka pelaajat puhaltavat yhteen hiileen.

– On mukava nähdä, että pelaajat saavat palkinnon kovasta työstä, sitoutumisesta ja uuden pelityylin omaksumisesta.
Olen vaikuttunut siitä, kuinka joukkue tulee yhteen ja puskee itseään joka päivä eteenpäin.

Neljännesfinaalisarja TPS:a vastaan oli Grönborgin mukaan ensimmäisten otteluiden osalta haastava, mutta joukkue pääsi loppua kohden hyvin sarjaan mukaan. KalPaa Grönborg kuvailee erittäin hyväksi joukkueeksi, joka laittoi Tapparan semifinaaleissa ahtaalle.

– Onnistuimme kuitenkin vastaamaan heidän haasteeseen ja saamaan tarvittavat voitot.

Molemmat pudotuspelisarjat valmistivat päävalmentajan mukaan joukkuetta hyvin tulevia finaaleja varten. Finaalivastustaja Pelicansista Grönborgilla on pelkkää hyvää sanottavaa.

– Heillä on selkeä strategia ja suunnitelma siitä, mitä tehdä. He ovat näyttäneet sitkeyttä ja kykyä sopeutua vaikeuksiin, mikä tekee heistä vahvan joukkueen nyt. Heillä on erilaisia aseita, joita he käyttävät hyväkseen peleissä. Meidän on oltava valmiita heidän erilaiseen pelityyliinsä ja löydettävä keinot voittaa heidät.

Lopuksi ruotsalaisvalmentaja kertoi näkemyksiään kokonaisuudessaan ensimmäisestä päävalmentajakaudestaan Liigassa. Hän ylisti Suomen intohimoista jääkiekkokulttuuria ja kertoi saaneensa kauden aikana rutkasti uutta oppia. Grönborg tunnusti, että aina löytyy asioita, joita voi tehdä myös toisin.

-Aina voi tehdä asioita toisin. Keskustelemme päivittäin vaimoni kanssa erilaisista asioista, joita voisimme tehdä paremmin. On tärkeää oppia virheistä ja pyrkiä jatkuvasti kehittymään niin henkilökohtaisesti kuin valmentajanakin.

Kuuntele koko haastattelu alta.

  • play_arrow

    RIKARD GRÖNBORG (toim. Jani Saari)
    Haastattelu 18.04.24

Kirjoittaja: Toimitus

Kuuntele Tampereen Kiakkoradiota
FM taajuudella 89,0 MHz tai verkossa: Kiakkoradio.fi

TIETOSUOJA:
Tutustu Kiakkoradion Tietosuojaselosteeseen.

0%