Kaupallinen yhteistyö

Lainojen yhdistäminen – 5 usein kysyttyä kysymystä, joihin Sortter vastasi

today7.8.2024

Background

Tiedätkö, mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa ja mitä hyötyä siitä on? Lainavertailupalvelu Sortter vastasi monia askarruttaviin kysymyksiin.

Suurimmalla osalla suomalaisista on kulutusluottoja, luottokorttivelkoja tai osamaksusopimuksia. Ne kaikki ovat velkoja, jotka on mahdollista yhdistää.

Lainojen yhdistäminen on yhä suositumpi tapa säästää lainakuluissa ja tehdä lainakulujen hallinnasta helpompaa, mutta se on silti monille edelleen vieras lainatuote. Kotimainen lainavertailupalvelu Sortter kokosi yhteen viisi usein kysyttyä kysymystä yhdistelylainasta.

1. Mitä lainojen yhdistäminen tarkoittaa?

Lainojen yhdistäminen tarkoittaa usean lainan yhdistämistä yhdeksi edullisemmaksi lainaksi. Lainojen yhdistämistä varten siis nostetaan uusi laina, jolla maksetaan pois aiemmat velat. Tällöin lyhennettäväksi jää vain yksi laina useiden maksusitoumusten sijaan. Lainojen yhdistäminen ei muuta velan kokonaissummaa, mutta se voi säästää sekä aikaa että rahaa.

2. Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

Lainojen yhdistäminen helpottaa velallisen talouden hallintaa, kun hoidettavana on vain yksi laina usean lainan sijaan.

Yhdistelylaina myös pienentää lainakuluja, sillä yhdistämisen ansiosta erillisiä lainan laskutuslisiä ja tilinhoitomaksuja täytyy maksaa enää vain yhdestä lainasta. Lainakustannukset ovat siten pienemmät, kun juoksevia kuluja ei tule useasta lainasta erikseen. 

Suuremmissa lainoissa on tyypillisesti myös pienlainoja pienempi korko, joten yhdistelylaina voi mahdollistaa aiempaa pienemmän koron.

3. Kuinka paljon lainat yhdistämällä voi säästää?

Lainojen yhdistämisen tuoma säästö riippuu yhdistettävien lainojen aiemmista kuluista sekä uuden yhdistelylainan koroista ja muista kuluista. Lainatarjouksia on paljon erilaisia, joten myös yhdistelylaina kannattaa kilpailuttaa edullisimman tarjouksen löytämiseksi.

Pitkällä tähtäimellä lainojen yhdistäminen kannattaa: Sortterin asiakkaat säästävät lainat yhdistämällä keskimäärin 277 euroa kuukaudessa. Parhaimmillaan yhdistelylaina voi säästää vuositasolla jopa tuhansia euroja. 

4. Mitkä lainat voi yhdistää?

Käytännössä kaikki lainat voi yhdistää aina 60 000 euroon asti. Yhdistettäväksi sopivat esimerkiksi kulutusluotot, luottokorttivelat ja osamaksusopimukset. Lainojen yhdistäminen sopii parhaiten vakuudettomiin pienlainoihin – asuntolainojen kaltaiset suuret lainat kannattaa jättää lainojen yhdistelyn ulkopuolelle, sillä niiden korko on usein valmiiksi melko matala.

Monissa kulutusluotoissa ja luottokorteissa korot voivat puolestaan olla korkeat ja siksi niiden yhdistäminen voi laskea lainakuluja merkittävästi.

5. Kuka voi yhdistää lainat?

Yhdistelylainan voi saada kuka tahansa vähintään 20-vuotias, jolla on talousasiat kunnossa. Lainojen yhdistäminen vaatii säännölliset palkka- tai eläketulot sekä moitteettoman maksuhistorian.

Lainat kannattaa myös yhdistää ajoissa. Monelle velalliselle lainojen yhdistäminen nousee vaihtoehdoksi vasta siinä vaiheessa, kun aiemmat lainat ovat jo aiheuttaneet maksuvaikeuksia. Tällöin yhdistelylaina voi olla jo huomattavasti kalliimpi ja pahimmassa tapauksessa sitä ei voi saada lainkaan.
Etujensa vuoksi lainojen yhdistäminen on kuitenkin tutustumisen arvoinen lainavaihtoehto, vaikka nykyisten lainojen kanssa ei olisikaan maksuvaikeuksia.

Kirjoittaja: Mainostajan Sisältöä


Kuuntele Tampereen Kiakkoradiota
FM taajuudella 89,0 MHz tai verkossa: Kiakkoradio.fi

TIETOSUOJA:
Tutustu Kiakkoradion Tietosuojaselosteeseen.

0%